GameLoop'ta FX 8300 50 derece

Cihangir ceyhan

Hectopat
GameLoop'da PUBG Mobile oynarken işlemci acayip ısınıyor. Termal macunu şubatta sürdüm.
Yazın olduğundan, bilmiyorum diğer oyunlarda bu kadar fan açmazken GameLoop'da açıyor. Nasıl çözerim sizce?
GameLoop ayarlarından işlemci sayısı 4 seçili.

Ekran görüntüsü 2023-08-07 014513.png
Ekran görüntüsü 2023-08-07 014552.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan hız ayarının değiştir. İşlemcide 80e kadar sorun yok bence.
İşlemcinin maksimum çalışma sıcaklığı 70 derece olarak belirtilmiş. Ben de diğer işlemciler gibi düşündüm ama değil.

Bu işlemcinin 50 derecesi günümüz işlemcileri için 70 derece gibi bir şey. 20 derece ekleyip düşünmek gerekiyor yani.

Arkadaşın sıcaklığı yine normal. 50-60 derece arası bu işlemcinin olması gereken sıcaklık.

Ancak günümüz işlemcilerini kullananlara sıcaklık buz gibi geliyor. Ben de o hataya düştüm.

Son düzenleme:
İşlemcinin maksimum çalışma sıcaklığı 70 derece olarak belirtilmiş. Ben de diğer işlemciler gibi düşündüm ama değil.

Bu işlemcinin 50 derecesi günümüz işlemcileri için 70 derece gibi bir şey. 20 derece ekleyip düşünmek gerekiyor yani.

Arkadaşın sıcaklığı yine normal. 50-60 derece arası bu işlemcinin olması gereken sıcaklık.

Ancak günümüz işlemcilerini kullananlara sıcaklık buz gibi geliyor. Ben de o hataya düştüm.

Evet tam bakmamışım uyardığınız için teşekkürler.

50 derece tabii sıcak değil ancak kimse fanların devir hızlarına dikkat etmemiş. İşlemci fanları neredeyse 3800 devirde dönüyor, helikopter olsa daha az ses çıkarır o evde. İşlemci soğuk falan değil. Soğuk dediğin işlemci 50-65 derece de %30 ile %50 arasında fan döndürür. Render alınmıyorsa kolay kolay %100'de dönmez. Bazı arkadaşlar fan hızını ayarla demiş ancak BIOS üzerinden fan ayarı yapsan demek ki 90 dereceleri görecek. %30 fan hızında 50 derecede çalışacağını hiç sanmıyorum.

FX serisi soba görevi görür. Küle tipi iyi bir soğutucu alın işiniz çözülür.

FX 8300'u bunun dışında tutabiliriz. FX ailesinin en serin işlemcisi olabilir bu. Bende de vardı, sıradan bir kule tipi soğutucuyla boşta 15-20 derece, yükte 40-45 derecede kullanıyordum. Hatta 4.5-4.8 GHz o.c yaptığımda anca 70-80'leri falan görüyordu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı