keremca
Femtopat
Daha fazla
Sorunum dün akşam başladı PUBG Mobile'i arkada açtım arkadaşımın açtığı yayını izliyordum. Yayını izlerken bir anda önüme bir uyarı geldi uyarı şu şekildeydi "Sisteminizin sanal belleği tükenmek üzere. Oyun oynamakta zorlanabilirsiniz. Birkaç uygulamayı kapatın veya daha fazla sanal bellek ayırın" diye bir uyarı verdi umursamadım ondan sonra 5 ila 10 dakika arasında PC kasmaya başladı ondan sonra 10 ila 15 saniye arasında kendini kilitledi ve tamamen dondu. Bilgisayarı Power tuşundan kapatmak zorunda kaldım kapattım açtım karşıma şöyle bir uyarı çıktı PC açılırken, 'to skip disk checking, press any key within 2 second(s)' diye bende herhangi bir tuşa tıkladım ondan sonra PC açıldı. PC'mde 78 GB falan boş yer vardı açtığımda 109 GB yer açılmıştı ondan sonra PUBG'ye girdim bir daha oynamaya devam ettim sorunum düzeldi sandım oyun sonu alanı geldi yine aynı hatayı aldım yine 10 dakika arayla üzerimize rush attılar aynı şekil yavaş yavaş dondu sonra çöktü. Yine açtım PC'yi bu sefer de aynı şekilde 'to skip disk checking, press any key within 2 second(s)' dedi bekledim açıldı scanning and repairing Drive (C).... dedi açıldı PC bu sefer diski açtığımda 107 GB boş yer kaldı. Daha ondan sonra PUBG'ye girmedim şu an herhangi bir sorun yok PC'yi alalı daha 4 ay olmadı tüm parçalar garantili.
Sistem özellikleri.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
Ekran kartı: Zotac RTX 5060 Ti 16 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 6-Core Processor.
RAM: 16x2 = 32 GB RAM.
SSD: M.2 SSD.
Böyle parçalarım var da internette:
Böyle bir video var bunu yapsam sanal bellek ayarlasam benim sanal belleğim 2048MB ayarlı bundan oluyor olabilir mi?
32 GB RAM için ne kadar bir sanal bellek oluşturmam lazım ve eğer sanal bellek ayarını bozarsam RAM'lar veya herhangi bir parça garanti dışı olur mu bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Birde diğer oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok gibi şuana kadar pc normal çalışıyo
Sistem özellikleri.
Anakart: ASUS Prime B650M-R
Ekran kartı: Zotac RTX 5060 Ti 16 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 6-Core Processor.
RAM: 16x2 = 32 GB RAM.
SSD: M.2 SSD.
Böyle parçalarım var da internette:
Böyle bir video var bunu yapsam sanal bellek ayarlasam benim sanal belleğim 2048MB ayarlı bundan oluyor olabilir mi?
32 GB RAM için ne kadar bir sanal bellek oluşturmam lazım ve eğer sanal bellek ayarını bozarsam RAM'lar veya herhangi bir parça garanti dışı olur mu bilmiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Birde diğer oyunlarda herhangi bir sıkıntı yok gibi şuana kadar pc normal çalışıyo