Bu sorunu bir türlü çözemedim. Sorunu Discord'da arkadaşlarımla konuşurken yaşıyorum. Müzik, video, oyun sesi fark etmez her türlü ses sekiyor. Hatta o kadar fazla sekiyor ki arkada herhangi bir şeyin sesi çaldığında kendi sesim duyulmuyor. Denediğim şeyler:
- Realtek'deki gürültü azaltma ayarlarını açtım kapattım.
- Realtek driverlarını DDU ile silip anakartın sitesinden tekrar yükledim.
- Mikrofon ve kulaklık jaklarını kasanın ön jak girişi yerine arka jak girişine takmayı denedim.
- Discord gürültü azaltma, ses hassasiyeti, ses seviyesi ayarlarını değiştirmeyi denedim. Discord ses ayarlarını sıfırlamayı denedim.
- Stereo Mix ayarının açık olup olmadığına baktım. Stereo Mix ayarı da kapalı.
Ayrıca Realtek driverlarını silip yüklemeden önce mikrofon ses desteğini 0DB'de tutsam bile sesim gayet yüksekken şimdi 0DB'de çok az geliyor ve 20-30dB arasına getirdiğimde anca ortalama bir ses yüksekliği yakalayabiliyorum. Başka çözüm önerileriniz var mı?
Kulaklık modeli: Gamenote H2002D
- Realtek'deki gürültü azaltma ayarlarını açtım kapattım.
- Realtek driverlarını DDU ile silip anakartın sitesinden tekrar yükledim.
- Mikrofon ve kulaklık jaklarını kasanın ön jak girişi yerine arka jak girişine takmayı denedim.
- Discord gürültü azaltma, ses hassasiyeti, ses seviyesi ayarlarını değiştirmeyi denedim. Discord ses ayarlarını sıfırlamayı denedim.
- Stereo Mix ayarının açık olup olmadığına baktım. Stereo Mix ayarı da kapalı.
Ayrıca Realtek driverlarını silip yüklemeden önce mikrofon ses desteğini 0DB'de tutsam bile sesim gayet yüksekken şimdi 0DB'de çok az geliyor ve 20-30dB arasına getirdiğimde anca ortalama bir ses yüksekliği yakalayabiliyorum. Başka çözüm önerileriniz var mı?
Kulaklık modeli: Gamenote H2002D
Son düzenleyen: Moderatör: