Gamenote MS1001 mouse için mouse pad önerisi

Yusuf Şahinn

Hectopat
Selam arkadaşlar. Şu anda sahip olduğum Gamenote MS1001 faresi için mouse pad arıyorum. Fare optik bir fare değil. Lazer fare. Şu an sahip olduğum mouse pad de çalışıyor fakat FPS oyunu oynarken ani flick atamıyorum mouse boşa kayıyor gibi oluyor. Kısacası lazer fareye uygun ve ani flick attığım zaman da pürüzsüz hareket ettirecek, farenin üzerinde rahat döneceği ve hiç boşa dönmeyeceği bir mouse pad önerirseniz çok sevnirim. Bütçe olarak da 50 60 TL'ye kadar olabilir. Oyunu bilek değil de koldan oynadığım için boyutu da büyük olursa iyi olur.

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle yaşadığınız boşa atma sebebi tamamen mouse pad in örgü kalitesinden kaynaklanan bir sıkıntı şu an bende James Donkey jd450 modeli var tam bir f/p ürünü diyebilirim öncelikle dikkat etmeniz gereken husus Speed mouse pad mi arıyorsunuz yoksa control mouse pad mi buna göre farklı mouse padler önerebilirim yada YT de bir kanal var swarcow diye oradan da bakabilirsiniz güzel incelemeleri mevcut.

Cevabın için çok teşekkür ederim. Kontrol ve Speed mouse pad tam olarak ne oluyor açıklama şansınız var mı? Bir de boyutu sizce koldan oynayanlar için uygun mudur? Ve son olarak sizin mouse padiniz lazer mouse a uygun mudur acaba? Anlarsınız ya ani çevirmelerde takılmasını veya atlamasını, okumamasını istemiyorum. FPS oyunlarında çok büyük sıkıntılar çıkarıyor.

Koldan oynuyorsan 40x40 boyutunda alıp sadece fare koyacaksın. Ya da 90x40 alıp klavye de koyacaksan 90x40 alacaksın diğer boyutlar yetmez.

Düşük bütçe: XRades Siyah 30x25 - 40x40 cm Gaming Oyuncu Mousepad Fiyatları ve Özellikleri (desenlilerde 40x40 yok ama 90x40 var.)

Orta bütçe: James Donkey Pro JD450 Mouse Pad Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe veya Gamepower GPR400 Mouse Pad Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Yüksek bütçe: Hyperx Fury S Fiyatları ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (Fury s Pro modelini almanız çok önemli, Fury S Pro diyerek Fury S Speed satan satıcılar var ve Fury S Speed kötü bir mouse pad, beğenilmiyor.

Veya, (Bence dünyanın en iyi mousepad'i) SteelSeries QcK Heavy Gaming XL SSMP63008 Mouse Pad Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

QcK Heavy 40x40 stokta bulmak zor fakat bulursanız direkt alın. Baktınız ne Fury S Pro ne de QcK Heavy stok bulabildiniz o zaman Glorious Heavy XL Mousepad Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Bunu öneririm.

Kontrol olunca daha yavaş kaydığı için aim almak daha kolay oluyor. Speed olunca daha zor oluyor aim almak fakat kaygan oluyor yüzey. MOBA için Speed. FPS için kesinlikle ya kontrol ya da hybrid yani hem kontrol hem speed yüzey alın, e-sporcularda speed tercih etmiyor çok. QcK Heavy ve Fury S Pro hybrid diye biliyorum fakat Fury S Pro'nun Heavy'den biraz daha kaygan olması gerek.

James Donkey control pad miydi acaba? Özelliklerinde pürüzsüz falan yazıyor. Bide düşük hassasiyet oynuyorsan speed al tarzı şeyler gördüm bu doğrumu acaba control alsam daha iyi değilmi?
Yukarıda sorduğum soruyu sizede sorabilirmiyim sakıncası yoksa? James donkey control pad miydi acaba? Lazer mousede özellikler flick atarken sorun çıksın istemiyorum

Son düzenleme:
Hocam çok bilindik bir yanlıştır, "Koldan oynuyorsan speed al." inanışı. Aslında bunun tersine, yüksek DPI oynayan oyuncuların speed mouse pad kullanması gerek. (Mesela w0xic gigantus v2 (speed) mouse pad kullanıyor.) Aslında koldan oynuyorsanız control almanız gerek çünkü kontrol mousepadlerde durdurma ve başlama gücü daha fazla. Yani biz bileğimizi ilk başta hareket ettirmek için bir güç uyguluyoruz ve durdurmak için de bir güç uyguluyoruz, işte kontrol yüzeyli padler yavaş oldukları için daha kolay kontrol ediyorsunuz. Yani bu şu demek: minik hareketler için kontrol mousepadler optimal değil fakat flickler için iyi demek. Yani düşük DPI oynayan birinin control mousepad alması çok daha mantıklıdır. (FPS oyunu için.) Tracking ağırlıklı oyunlarda ise control önermem, ya hybrid ya da speed mousepadler alın. Çünkü flickten çok minik hareketler yapıyorsunuz. Yüksek DPI oynayan oyuncular speed tercih ediyor çünkü onlar zaten mousepad alanını çok az kullanıyorlar, kullandıklarında da minik hareketler için kullanıyorlar bu yüzden speed tercih ediyorlar.

Çok teşekkür ederim sağolun. Şu james donkey jd450 yi almayı düşünüyorum. Control müydü o? emin olmak istiyorum sonra sıkıntı çıkmasın.

Hocam bu arada minik hareket derken çok minik hareketlerden bahsediyorum. Aim almakta falan sorun yaşamazsınız. Niko mesela control mouse pad kullanıyor (g640) ve düşük-orta DPI oyuncusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…