Gamepad alırken başka neler alınmalı?

Anilxx

Hectopat
Selam arkadaşlar, indirimlerde FIFA ve Spider-Man vs. oyunlar aldım ve bunları gamepad ile oynamak istiyorum. Gamepad alırken nelere dikkat etmem lazım? Yanlarında ne almam lazım? Bakıyorum etrafa millet alırken pil vs. filan alıyor, Bluetooth USB alıyor. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, indirimlerde FIFA ve Spider-Man vs. oyunlar aldım ve bunları gamepad ile oynamak istiyorum. Gamepad alırken nelere dikkat etmem lazım? Yanlarında ne almam lazım? Bakıyorum etrafa millet alırken pil vs. filan alıyor, Bluetooth USB alıyor. Yardımcı olur musunuz?

Alacağın modele göre değişir. Kablolu alıyorsan saydıklarından hiçbirine gerek yok.

Ne almayı düşünüyorsun? Her oyunla uyumlu olsun kafam ağrımasın diyorsan Xbox One veya series kolu öneririm. Bana sorarsan da PlayStation 4 veya 5 kolu öneririm. Oyun uyumluluğu için DS4 gibi bir program kullanman gerekebilir ama. Ayrıca kablosuz alacaksan Xbox kolu AA pille bile çalışıyor. Doldurulabilir pil almanı tavsiye etmem çabuk bitiyor ve ömrü kısa. Ayrıca Xbox kolunun iki versiyonu var, Wireless ve Bluetooth. Wireless versiyonu yalnızca kendi USB adaptörü takılırsa çalışıyor, veya kablo ile. Adaptörü de ekstra satılıyor. Bluetooth versiyonu içinse doğal olarak PC'de Bluetooth olması gerek. Ucuza bir USB Bluetooth adaptörü satın alabilirsin eğer yoksa.
Bu iki marka dışında almanı pek önermiyorum.
Uğraşmak istemiyorum dersen Xbox One S wireless kolu al geç. Adaptörüyle birlikte tabi. Bluetooth versiyonu Windows'ta her seferinde tekrar bağlanmanı gerektirebiliyor.

@AykutKoc hocamın dediği gibide yapabilirsin biraz eski ama F710 da alabilirsin daha uygun olsun diye ama başka markalara bakmayın çok sorun çıkarırlar.

Elektronik: Logitech F710 791 TL F710 için bulabileceğiniz herhalde en düşük fiyat normalde bu fiyatlar bu kola değmez ama Türkiye'de yaşıyoruz malum.

Son düzenleme:
@AykutKoc hocamın dediği gibide yapabilirsin biraz eski ama F710 da alabilirsin daha uygun olsun diye ama başka markalara bakmayın çok sorun çıkarırlar.

Windows'ta DS4 kullanıcısı olarak ekleyeyim, Steam'den oyun oynarken DS4 ile ilgili bir problem olmuyor. Tüm işlevlerini kullanabiliyorsunuz. Steam dışı bir platformdan oynamak isterseniz DS4 Windows yazılımını kullanmanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı