Gamepad gecikme süresi fazla mı?

Beccaria38

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, gamepad hakkında genel olarak çok bilgi sahibi değilim. PC için Xbox'ın 9.nesil gamepadini almak istiyorum fakat aklımda bazı sorular var:
1-Dark Souls oyunlarını PC'den kontrolcüyle oynayabileceğimi biliyorum fakat Windows 10 için kablosuz bağdaştırıcı diye bir ürün gördüm. Temelde daha fazla kumandanın bağlanmasına yarıyor fakat tepkime süresini azaltıyor mu? Yani ben Bluetooth üzerinden Elden Ring, Sekiro, RDR2, Doom Eternal gibi oyunları gecikme yaşamadan oynayabiliyor muyum?
2-Oyun konusunda sınırı var mı? Mesela hollow Knight, Stardew Valley, Inside gibi oyunları da Xbox kontrolcüsüyle oynayabilir miyim?
3-Yeni gelen oyunlarda Xbox 9.nesil konsolunu desteklememe gibi bir durum olabiliyor mu? Ya da eski oyunlarda bu kontrolcüyü kullanamama gibi bir durum olur mu?

3-bu kontrolcü en son nesil bir gamepad eğer orijinalse (yani Microsoft Xbox 9th gen gamepad) çok uzun süre dayanır ve çok iyi bir performans çıkarır. Örneğin sahip olduğum orijinal Xbox 360 Wireless (orijinal energizer pilli) kontrolcum halen yeni çıkan oyunu sıkıntısız ve performanslı şekilde oynatıyor.
2-hayır yok, Xbox 9th gen kontrolcu bu oyunlarda resmi bir şekilde destekleniryor, ileride desteklemez hale gelirse kontrolcuyu başka (örneğin. Xbox 11th gen kontrolcu çıktığında) bir kontrolcu olarak gösteren programlar var.
1-hayır yok ama zaten Xbox gamepad zaten o gecikmeyi hissetirmiyor.

Hocam linkini bıraktım. Amazon üzerinden alıcam. Orjinalliği konusunda şüphem yok ama nesil olarak 9.nesil mi bilmiyorum. Link: Microsoft Xbox Controller Carbon Siyah Amazon.com.tr

Son sorum ise şu: Bluetooh üzerinden mi kullanılıyor Elden Ring gibi oyunlar yoksa kablolu bir şekilde mi oynanıyor?

Herhangi bir sınır veya engeli yok diyebilirim. Taş gibi bir kontrolcü.

Hayır input lag değerlerini inceledim, bluetooth ile bağlayınca çok fazla gecikme olduğunu gördüm. Bu yüzden gecikme azalması için ve de kopma falan yaşanmaması için böyle bir karar aldım.
Input lag farklarını yazabilir misiniz? Ben direk satın aldım. Bluetooth 5.0 bir alıcım var. Elden Ring oynayabilir miyim? Bir gecikme olur mu?

Input lag farklarını yazabilir misiniz? Ben direk satın aldım. Bluetooth 5.0 bir alıcım var. Elden Ring oynayabilir miyim? Bir gecikme olur mu?
Oynayabilirsiniz, aynı gamepad'i alalı 2 hafta oldu. Bluetooth ile hikayeli oyunlarda gayet rahat bir şekilde oynadım. Rekabetçi oyunlarda denemediğim için bir fikrim yok.

12 ms ile 5-7 ms arası oynuyor sanırsam size video linkini atayım hemen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…