Gamepad vs klavye + mouse

sharp44

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 1 yıl önce arkadaşımın Epic hesabından RDR 2'yi klavye mouse ile bitirmiştim, şimdi RDR 2 indirime girmiş yeniden alıp başlayacağım ancak bir arkadaşım gamepad ile inanılmaz keyifli oluyor dedi. Bu sebeple gamepad bakmaya başladım, orijinal DualShock PS4 kolu alacağım, fakat kararsız kaldım.
Oynamayı düşündüğüm oyunlar, RDR 2, Witcher 3, The Last of Us, The Walking Dead (arkama yaslanıp oynarım diye düşündüm)

Sizce 1.5-2K arası bir fiyat verip kol almaya değecek kadar keyif veriyor mu?

Daha önce sürekli klavye ve mouse kullandıysanız arkadaşınızın dediği keyifi yakalayamayabilirsiniz ama tabiikide gamepad keyfi ayrı.

Toplam bütçe ne kadar?
Klavye boyut tercihiniz nedir?
Mouse için el ölçüsü ve tutuş şeklin nedir?
Hocam işlerim dolayısıyla çok oyun oynayan biri değilim, sadece geceleri giriyorum 2-3 saat takılıyorum, haftasonları daha uzun oluyor. Bu sebeple çok bütçe ayırmadım, mağazalarda hep çakmalar var, orijinaller sahibindende 1k ile 3k arası gidip geliyor. 1.3kya bulunduğum şehirde buldum temiz. Ama duruma göre 1.5k falan çıkabilirim.

Klavye tam boy kullanıyorum, numpad falan var, mouse ise logitech g402 kullanıyorum elime tam oturuyor.

Gamepad ile oynaması aşırı keyifli oyunlar var bence alın dursun bir kenarda. Mesela souls serisi mutlaka gamepad ile oynanmalı. Witcher 3 keza gamepad ile daha keyifli olacaktır. RDR 2'de nişan alma olduğu için gamepad ile alışması biraz zaman alabilir ama yatarak, uzanarak oyun oynamanın keyfi başka gerçekten. Klavye mouse ile oyun oynarken dik durmak gerekiyor ve uzun süren oyun deneyiminde daha çabuk yorulabiliyorsunuz.

Gamepad önerisi isterseniz PS4 kontrolcüsü yerine 8 BİT DO Ultimate 2C alabilirsiniz.

Dandik bir gamepad yerine Klavye ve mouse tercihim olur ama. Düzgün bir gamepad varsa elinde çoğu oyun için gamepad bence daha mantıkl.

Çünkü arkana yaslanma keyfi olsun o elindeki titreşim hissiyatı cidden farklı şeyler.

Gamepad ile oynaması aşırı keyifli oyunlar var bence alın dursun bir kenarda. Mesela souls serisi mutlaka gamepad ile oynanmalı. Witcher 3 keza gamepad ile daha keyifli olacaktır. RDR 2'de nişan alma olduğu için gamepad ile alışması biraz zaman alabilir ama yatarak, uzanarak oyun oynamanın keyfi başka gerçekten. Klavye mouse ile oyun oynarken dik durmak gerekiyor ve uzun süren oyun deneyiminde daha çabuk yorulabiliyorsunuz.
Teşekkürler, evet bazen uzanıp ya da arkama yaslanıp oynamak istiyorum ama klavyede çok olmuyor o :D
Dandik bir gamepad yerine Klavye ve mouse tercihim olur ama. Düzgün bir gamepad varsa elinde çoğu oyun için gamepad bence daha mantıkl.
Orijinal PS4 Dualshock gamepad alacağım.

Gamepad önerisi isterseniz PS4 kontrolcüsü yerine 8 BİT DO Ultimate 2C alabilirsiniz.
Hocam 2k'ya satılıyor sanırım dediğiniz, çok sık oyun oynayan biri değilim o sebeple o kadar çıkmayı düşünmüyorum, 1-1,5k arası ps4 kolları orijinal. Birde ps kollarının kullanımı bana daha rahat geliyor, joyistik yerleri sebebiyle.

Teşekkürler, evet bazen uzanıp ya da arkama yaslanıp oynamak istiyorum ama klavyede çok olmuyor o :D

Orijinal PS4 DualShock gamepad alacağım.

Hocam 2K'ya satılıyor sanırım dediğiniz, çok sık oyun oynayan biri değilim o sebeple o kadar çıkmayı düşünmüyorum, 1-1, 5K arası PS4 kolları orijinal. Bir de PS kollarının kullanımı bana daha rahat geliyor, joyistik yerleri sebebiyle.

Orijinal DualShock yerine PC'de kullanacaksan Xbox tarzı kol alman daha mantıklı olur. Hem ergonomisi hem malzeme kalitesi daha iyi oluyor. Genel olarak daha iyi deneyim sunuyorlar.

Alışınca Xbox kollarının PC için daha iyi olduğunu anlıyosun çünkü PS kolları ekstra uygulama kullansan bile bazen saçma hatalar verebiliyor oyunlarda.

Nişan almalı (aim) olan oyunlarda mouse + klavye, onun dışındaki bana göre her oyun için gamepad daha iyidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı