ze10x
Megapat
Merhabalar, uzun süredir Gamepass'in PC platformunda oynadığım oyunlarında bir tam ekran sorunu yaşıyordum. Oyun içi ayarlarda "tam ekran = açık" yapsam dahi, Mouse'u ekranın alt ve üst kısmına sürüklediğimde durum çubuğu ve pencere çıkıyordu.
Bugün araştırdım ve sorunumu çözdüm. Aynı sorunu yaşayanlar için çözümü sizlerle paylaşıyorum:
Kayıt defterinde yapılan işlemler sisteminizle ilgili önemli ayarları içerdiğinden işlemleri dikkatli ve anlattığım şekilde yapmanız gerekiyor, aksi takdirde yanlış değerleri değiştirip kayıt defterini bozabilirsiniz. Sorumluluk size aittir.
Sağlıklı bir oyun deneyimi yaşamanız dileğiyle.
Moderatör arkadaşlar yazımı düzenlemiş konuyu bilmeden ama edgeuı kısımları edgeUI şeklinde yazılacak. Düzeltemiyorum o yüzden böyle bir uyarıda bulunmak istedim.
Bugün araştırdım ve sorunumu çözdüm. Aynı sorunu yaşayanlar için çözümü sizlerle paylaşıyorum:
- Windows tuşu + r tuş kombinasyonu ile çalıştır'ı açıyoruz.
- Regedit yazıp enterlıyoruz, karşımıza kayıt defteri düzenleyicisi gelecek.(Açılmadan önce yönetici ile çalıştır uyarısı verirse evet diyoruz)
- Karşımıza çıkan kayıt klasörlerinden itibaren şu yolu izliyoruz: hkey_local_machıne\software\policies\Microsoft\Windows
- En son Windows klasörünü de genişletiyoruz ve orada edgeuı isminde bir klasörü arıyoruz.
- varsa:edgeuı kayıt dosyasına 1 kez tıklayıp, yan tarafta allowedgeswipe adında bir kayıt olmalı, üstüne sağ tıklayıp değiştir diyoruz.
- Gelen pencerede değer verisi kısmı 1 ise 0 yapıyoruz.
- yoksa:Windows klasörüne sağ tıklayıp "yeni > anahtar" diyoruz ve oluşturduğumuz anahtarın adını edgeuı yapıyoruz.
- Edgeuı anahtarına 1 kez tıklayıp, sağ taraftaki pencerede boş bir alana sağ tıklayıp "yeni > dword (32 Bit) değeri" diyoruz.
- Yeni oluşturduğumuz bu kaydın adını allowedgeswipe yapıyoruz.
- Sonrasında kayıt defterinden çıkabilirsiniz.
Kayıt defterinde yapılan işlemler sisteminizle ilgili önemli ayarları içerdiğinden işlemleri dikkatli ve anlattığım şekilde yapmanız gerekiyor, aksi takdirde yanlış değerleri değiştirip kayıt defterini bozabilirsiniz. Sorumluluk size aittir.
Sağlıklı bir oyun deneyimi yaşamanız dileğiyle.
Moderatör arkadaşlar yazımı düzenlemiş konuyu bilmeden ama edgeuı kısımları edgeUI şeklinde yazılacak. Düzeltemiyorum o yüzden böyle bir uyarıda bulunmak istedim.
Son düzenleme: