alpofrivia
Hectopat
Kasım indirimlerinde yaklaşık 1600 TL'ye bir Gamepower Aero Ultra yakaladım. Öncelikli amacım hikâyeli oyunlarda kullanmak için kablosuz bir kulaklık almaktı. Bu kulaklığa 5 sene kullandığım ve vadesini doldurmuş kablolu bir SteelSeries Arctis 1'den geçtim. Yaklaşık 3 gündür kulaklığı yoğun bir şekilde kullanıyorum (bu süreçte warhammer 40K: Space Marine 2 oynadım) ve bu fiyata edindiğim kişisel izlenimlerimi paylaşmak istedim.
Zaten istesem de pek açamıyorum, çünkü kulaklığı 2.4 GHz üzerinden kablosuz kullanırken sesi kulaklığın kendi üzerinden son seviyeye getirirseniz, ciddi bir dip ses başlıyor. Kabloyla bağlayınca bu ses tamamen kesiliyor ama ben bu kulaklığı kablosuz kullanmak için aldığım için bu bir çözüm değil benim için. Neyse ki başka bir çözümü var: Windows'un sesini %90-100 seviyesine, kulaklığın kendi ses ayarını ise %50-60 seviyesine getirdiğimde hem ses istediğim yüksekliğe ulaşıyor hem de o dip sesi duymuyorum. Ancak dip ses tabii ki çok hoş karşılanacak bir şey değil.
Kutu içeriği ve ilk izlenimler
Önce iyi yanlarından başlayayım. Kutu tasarımı ve içinden çıkan Type-C şarj kablosunun kalitesi fiyatına göre gerçekten çok iyi bir izlenim bıraktı. Kulaklığın malzemesi tamamen plastik olsa da (ki bu sayede kulaklık son derece hafif) malzemesi kaliteli hissettiriyor. Elimle kulaklığı biraz eğip büktüm ve son derece sağlam olduğunu söylebilirim.Ses yüksekliği ve dip ses sorunu
Ses yüksekliği son derece yeterli. Hiçbir zaman son sesi açma ihtiyacı duymadım.Zaten istesem de pek açamıyorum, çünkü kulaklığı 2.4 GHz üzerinden kablosuz kullanırken sesi kulaklığın kendi üzerinden son seviyeye getirirseniz, ciddi bir dip ses başlıyor. Kabloyla bağlayınca bu ses tamamen kesiliyor ama ben bu kulaklığı kablosuz kullanmak için aldığım için bu bir çözüm değil benim için. Neyse ki başka bir çözümü var: Windows'un sesini %90-100 seviyesine, kulaklığın kendi ses ayarını ise %50-60 seviyesine getirdiğimde hem ses istediğim yüksekliğe ulaşıyor hem de o dip sesi duymuyorum. Ancak dip ses tabii ki çok hoş karşılanacak bir şey değil.
Mikrofon ve arkadaşlarla konuşma
Merak edenler için belirteyim; kulaklığın mikrofon kalitesi fiyatına göre tatmin edici. Arkadaşlarınızla Discord'da veya oyun içinde konuşmak için gayet iş görüyor. Sesiniz net bir şekilde gidiyor ancak elbette bundan fazlasını (yayıncılık kalitesi gibi) beklememek lazım.Batarya ömrü
Batarya konusunda ise bu segmentteki diğer rakiplerinin biraz altında kalıyor ancak şarj konusunda ben yeterli buldum. Web sitesinde yaklaşık 20 saat kullanım ömrü vadediyor. Dediğim gibi, 3 gündür Warhammer 40000: Space Marine 2 (günde yaklaşık 4 saat) oynuyorum ve kulaklığı daha hiç şarja takmadım. Ancak şunu belirteyim ben kulaklığı sadece oyun oynayacağım zaman açıyorum. Onun dışında günlük kullanımda genellikle hoparlörlerimi kullanıyorum. Yani kısacası uzun saatler oyun oynayacaksanız şarj yeterli gelmeyebilir.Yalıtım ve müzik performansı
Deri pedler sayesinde pasif ses yalıtımı çok başarılı. Ancak benim gibi kumaş pedden geçecek arkadaşlar dikkat etsin, deri ped olduğu için uzun kullanımlarda terletme yapabiliyor. Ses profili olarak bassların biraz zayıf olduğu doğru, oyunlarda haliyle bunun eksikliğini hiç hissetmedim ama müzik dinlemek önceliğinizse bass performansı sizi pek tatmin etmeyebilir. Kulaklığın herhangi bir yazılım desteği de yok ama açıkçası bir EQ ayarı yapma gereği de duymadım.Ergonomi ve konfor
Ergonomi ise en çok zorlandığım konu oldu. Kağıt üzerinde eski SteelSeries Arctis 1 (kablolu) modelimden daha hafif olmasına rağmen, Arctis 1 kafamda yokmuş gibi hissettiriyordu. Aero Ultra'nın ağırlık dağılımı sanırım biraz farklı, ilk birkaç saat alışmakta gerçekten zorlandım. Ancak 3. günün sonunda kulaklığa tamamen alıştığımı söyleyebilirim. Yine de bu vesileyle, premium markaların giriş seviyesi ürünlerinin bile neden daha tercih edilebilir olduğunu anladım.Rekabetçi oyun performansı (bilmiyorum)
Uzun süredir hiç rekabetçi oyun oynamıyorum. Bu yüzden "ses kasma" performansı nasıldır, ayak seslerini ne kadar iyi duyurur bilemiyorum.Sonuç (kişisel görüşüm)
Toparlayacak olursam; eğer siz de benim gibi "hikâyeli oyunlar oynarım, arkadaşlarla sohbet ederim, nadiren müzik dinler film izlerim, kablosuz olsun yeter" diyorsanız, 1500-2000 TL bandında bu kulaklık bence kimseyi üzmez. Tabii beklentileri doğru ayarlamak şartıyla çünkü ben yüksek beklentilerle almadım bu kulaklığı. Ama bütçeniz varsa premium markalara yönelmenizi tavsiye ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: