Çözüldü Gamepower Skadi Elite LCD 240 ARGB ile 7600 işlemci ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FurkanAltun16

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
COLORFUL BATTLE-AX B850M-E WIFI V14 DDR5 7600MHz mATX Anakart, AMD Ryzen 5 7600, Lexar Ares White RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 DDR5, Sapphire RX 7600.
Meslek
videographer
Herkese iyi sosyaller,
Sistemimi dün kurdum. Gamepower Skadi Elite LCD 240 ARGB soğutucuyu Ryzen 5 7600'e taktım. Montaj rehberinde 3 pinli pompa fanını CHA_FAN'a takmam gerektiği yazıyordu; ben de pompa pinini yerine oraya taktım. Termal macun olarak kutudan çıkan macunu kullandım.
Ama boşta sıcaklık 60 °c civarını görüyor. PBO'yu açınca 65–70 °c arası çıkıyor. Acaba pompa başlığına taksam PIN'i, sorun düzelir mi yoksa zarar verir mi?
Sorun düzelmezse, radyatör fanlarını Arctic P12 Max ile değiştirmeyi düşünüyorum. Ve Arctic MX-6 Ultra termal macun almayı düşünüyorum.

Çözüm
Şu an denedim ama bir şey değişmedi.

Arctic MX-6 aldım sürdüm gene ısılar aynı. PBO açıkşekilde oyunda işlemcim 74 76 dereceleri görüyor.

Cinebench R23 multi-Core 13.726 ve 77 dereceyi geçmedi.

Single-Core puanı 1877 ve 63-67 derece arası. Sanırım problem bir nebze yeni termal macun ile çözülmüş gibi.
Hocam klasik bir hatayı söyleyeceğim. Bakır plakanın üstündeki jelatini söktünüz mü?

evet, söktüm :/

Pompayı AIO_PUMP veya W_PUMP soketine takabilir misiniz?

Şu an denedim ama bir şey değişmedi.

Arctic MX-6 aldım sürdüm gene ısılar aynı. PBO açıkşekilde oyunda işlemcim 74 76 dereceleri görüyor.

Cinebench R23 multi-Core 13.726 ve 77 dereceyi geçmedi.

Single-Core puanı 1877 ve 63-67 derece arası. Sanırım problem bir nebze yeni termal macun ile çözülmüş gibi.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…