Gamepower Skadi sıvı soğutma alınır mı?

whitas

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Ryzen 5 3600

-XFX RX 6600 Ekran kartı

-Gigabyte B450M S2H V2 Anakart

-2x Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 3000Mhz Ram

-PNY CS900 240GB SSD

-1TB SSD

-Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ Kasa ve PSU
Merhaba arkadaşlar, işlemci soğutucu almak istiyorum. Aklımda SE-224-XT vardı fakat beyaz ve siyahında stok olmadığı için vazgeçtim.
ID-coolıng frostflow X 120mm sıvı soğutmayı gördüm fakat 120mm yerine SE224XT daha iyi oluyormuş.
Sonra İncehesap'ta indirim kuponu vardı onu hatırladım ve girdim. Sadece Gamepower ürünlerinde geçerli ve fiyatlar şöyle.
Gamepower skadi 120mm kod ile 400TL'ye denk geliyor.
Gamepower skadi 240mm ise 560TL'ye.
Bir süre bekleyip stok fan ile idare edip 560TL'ye 240mm sıvı soğutma almak mantıklı mı peki?
Veya 120mm ARGB Gamepower'ı 400TL'ye?
Onların haricinde bir de Gamepower ıceberg sıvı soğutma var o da 303TL'ye geliyor kod ile.
Sizce ne yapmalıyım? Almışken Max. Bütçem şu an 380TL 1-2 hafta sonra 600TL'ye kadar çıkabilirim.
Almışken 600TL'ye hava soğutma değil de sıvı soğutmayı hem görünüş hem de yer kaplama açısından istiyorum.
Önerileriniz nelerdir? O fiyata başka 240mm sıvı soğutma alınabilir mi?
Kasam : Corsair Carbide Spec Delta RGB Önde 3, arkada 1 adet fan var. üstte 2 adet fan yuvası boş.

Keşke okusaydınız zaten sorduğum soru alınır mı? Zaten ben de belirttim markanın kötü olduğunu fakat bir arkadaş "Marka kötüleyici tayfa gelmeden söyleyeyim, ismi Gamepower olabilir ancak soğutma Segotep üretimi, Segotep de gayet iyi bir marka." yazdığı için baktım. Bütçem de en fazla 600TL ver 240mm sıvı soğutma kupon ile 560TL'ye geliyor. 360mm sıvı soğutma olacak param olsa neden gidip Gamepower alayım?

Son düzenleme:
Konuda olmayınca pek de dikkate almiyorum imzadır, hakkındadır bölümlerini. Ki kurallarda da mevcut bu durum.

İşlemciyi sordunuz ama yorum yapmayacak mısınız herhangi bir tavsiye veya alınır alınmaz diye? R5 3600 işlemcim.

En başta ifade etmek gerekir ki 65W'lık bir işlemci için sıvı soğutma çok da gerekli değil. Eğer illa alacaksanız, aldığınız herhangi bir sıvı soğutma bu işlemciyi zaten soğutur.

Gamepower Skadi 240 mm hakkında ne bir inceleme, ne de soğutma kapasitesine dair bir bilgiye ulaşamadım, varsa ve bulabilirseniz kapasitesine bakmanız tavsiyedir. Kendi görüşüm, alınır ya da alınmaz diyemem.

İlla sıvı soğutma alacak olsam ve bütçem 600TL olsa; Master Liquid ML120L almayı düşünürdüm.

Ama aynı performansı belki daha fazlasını;

ile alabilirdim. Geç oldu kusura bakmayın.

Hava soğutmaya o kadar para vermek istemiyorum. Görünüş ve yer açısından dediğim gibi sıvı soğutma istiyorum fakat hava soğutma alırsam eğer SE 224 XT stoğu bekleyeceğim veya Arctic Freezer 34 tek fanlı alıp ileride gerekirse bir fan daha ekleyeceğeim. Hava soğutmada Max bütçem 350TL. Fakat eğer iyi bir sıvı soğutma olursa 550-570TL'lere çıkabilirim.

Bu arada Gamepower skadi 360mm incelemesi buldum. Arkadaş aşağıda alıp görüşlerini belirtmiş. 360mm olduğu için sıcaklıkta bir sıkıntısı yok fakat 240mm ile arasında ne kadar fark var bilemiyorum.

350 TL ye kadar hava soğutmalar için eklenebilecek;

9 cm fan ile gayet iş görür.

9 cm fan biraz düşük kalmaz mı ve 3 bakır ısı borusu var. Onun yerine SE-224-XT daha mantıklı.
Şu an önceliğim 600TL bandında biri sıvı soğutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…