Gamepower Warlock klavyedeki bazı tuşlar bazen çalışmıyor

cicikust

Picopat
Daha fazla  
Gamepower Warlock compact blue switch klavye kullanıyorum. Space, B, G, T, 5, F4 tuşları bilgisayar açıldıktan ilk 40 dakika içerisinde falan çalışmıyor nedenini anlayamadım çok saçma geldi, bir de bu tuşların üst üste hafif çapraz şekilde konum alması da garip geldi sadece bu tuşlarda problem oluyor, PC açılıyor, 40dk sonra düzeliyor, korozyon olabileceğini düşündüm ama emin değilim elektronikten pek anlamıyorum.

1732035370969.png

Driver ile klavyeye reset atıyorum ama işe yaramıyor. USB tak çıkar yapıyorum yine işe yaramıyor. bilgisayarı yeniden başlatmak da işe yaramıyor.
Bir de nedense bu tuşlar çalışmaya başladıktan sonra bu problemli tuşlara aynı anda basarken tuşlarda temassızlık oluyor.

Gamepower Warlock compact blue switch klavye kullanıyorum. Space, B, G, T, 5, F4 tuşları bilgisayar açıldıktan ilk 40 dakika içerisinde falan çalışmıyor nedenini anlayamadım çok saçma geldi, bir de bu tuşların üst üste hafif çapraz şekilde konum alması da garip geldi sadece bu tuşlarda problem oluyor, PC açılıyor, 40dk sonra düzeliyor, korozyon olabileceğini düşündüm ama emin değilim elektronikten pek anlamıyorum.

Eki Görüntüle 2355705

Driver ile klavyeye reset atıyorum ama işe yaramıyor. USB tak çıkar yapıyorum yine işe yaramıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak da işe yaramıyor.
Bir de nedense bu tuşlar çalışmaya başladıktan sonra bu problemli tuşlara aynı anda basarken tuşlarda temassızlık oluyor.

Bende de aynı klavye var bir ara W tuşu basmıyordu ara ara tekliyordu daha sonra YouTube'dan çözüm buldum tuşu çıkartıp switch yerine çakmak gazı basıyordu aynısını yaptım o günden beri hiçbir sorun yok tuşlarda YouTube'dan araştırmanızı öneririm.

Eki Görüntüle 2355705

Driver ile klavyeye reset atıyorum ama işe yaramıyor. USB tak çıkar yapıyorum yine işe yaramıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak da işe yaramıyor.

Sorununuz çözüldü mü hocam nasıl cozdunuz.

Bu şekilde sorunu olan arkadaşlar için yazayım 1 gündür uğraşlarım sonucu çözdüm sorunu benim klavyemde de 9 o l ç FN tuşları çalışmıyordu kısa devre için neredeyse tüm MOSFET'leri denemem rağmen switchleri değiştirmeme rağmen düzelmemişti bir sıkıntı gözükmüyordu klavyede asıl bu sorunu yaratan patlak bir ledmiş o harfinin LED'i patladığı için kısa devreye sokmuş o tuşları patlak LED'i lehim yardımıyla çıkardıktan sonra sorunum çözüldü.

Son düzenleme:

Bu şekilde sorunu olan arkadaşlar için yazayım 1 gündür uğraşlarım sonucu çözdüm sorunu benim klavyemde de 9 o l ç FN tuşları çalışmıyordu kısa devre için neredeyse tüm MOSFET'leri denemem rağmen switchleri değiştirmeme rağmen düzelmemişti bir sıkıntı gözükmüyordu klavyede asıl bu sorunu yaratan patlak bir ledmiş o harfinin LED'i patladığı için kısa devreye sokmuş o tuşları patlak LED'i lehim yardımıyla çıkardıktan sonra sorunum çözüldü.
benim de g ve L tuşlarındaki LED'ler sönmüş durumda, bu tuşların çalışmama sorununu hala çözemedim. Bilgisayar açıldıktan yarım saat sonra falan tuşlar kendine geliyor bu şekilde idare ediyorum

Benim de G ve L tuşlarındaki LED'ler sönmüş durumda, bu tuşların çalışmama sorununu hala çözemedim. Bilgisayar açıldıktan yarım saat sonra falan tuşlar kendine geliyor bu şekilde idare ediyorum

WhatsApp Image 2025-06-09 at 10.45.17.jpeg

Yakın bir zamanda bir benzer mekanik klavyemin üzerindeki bir tuşun altındaki LED'in diğerlerine göre daha düşük bir şekilde yandığını fark ettim ve LED'i söktüm daha sonrasında 3 tane ara ara çalışmayan tuşların LED'i soktuktukten sonra çalışmaya başladı. Daha sonrasında elektrikçi bi arkadaşıma sorarak konuyu teyit ettirdim . Kendisi bazı ledlerin yüksek ısıda ve diğer etkenlerden dolayı ledlerin yanabileceğini, yanması sonucunda kısa devre yaparak klavye üzerindeki diğer tuşların çalışmasını engelleyebileceğini söyledi.

Eki Görüntüle 2508065

Yakın bir zamanda bir benzer mekanik klavyemin üzerindeki bir tuşun altındaki LED'in diğerlerine göre daha düşük bir şekilde yandığını fark ettim ve LED'i söktüm daha sonrasında 3 tane ara ara çalışmayan tuşların LED'i soktuktukten sonra çalışmaya başladı. Daha sonrasında elektrikçi bir arkadaşıma sorarak konuyu teyit ettirdim. Kendisi bazı LED'lerin yüksek ısıda ve diğer etkenlerden dolayı LED'lerin yanabileceğini, yanması sonucunda kısa devre yaparak klavye üzerindeki diğer tuşların çalışmasını engelleyebileceğini söyledi.

Hocam klavyeyi almadan araştırma yapsaydınız keşke bende aldıktan sonra öğrendim. Bu klavyede tuş basmama LED sönme gibi kronik sorunlar varmış. Klavyeyi alan 10 kişiden 5'i yaşamış bu sorunu.

Hocam klavyeyi almadan araştırma yapsaydınız keşke bende aldıktan sonra öğrendim. Bu klavyede tuş basmama LED sönme gibi kronik sorunlar varmış. Klavyeyi alan 10 kişiden 5'i yaşamış bu sorunu.

Aslında klavyeyi 2021 senesinde hazır sistem bir PC aldığımda yanında vermişlerdi bir süre kullandıktan sonra bu tuş basmama sorunları ortaya çıktı bugunde bu konu önüme gelince bir bakayım tekrar dedim klavyeye biraz uğraştıktan sonra dediğim gibi LED yandığı için kısa devre yaptırıp diğer tuşların basmamasını sağlıyormuş bununlada bir şey daha öğrenmiş olduk.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı