- Makaleler
- 3
Aynen öyle, satıcının insafına kalıyor bütün durum.Yani öyle bir durum başımıza geldiğinde konuyu uzatıp uzatmamak satıcıya kalmış öyle mi?
Aynen öyle, satıcının insafına kalıyor bütün durum.Yani öyle bir durum başımıza geldiğinde konuyu uzatıp uzatmamak satıcıya kalmış öyle mi?
Ama o ayrı bir konu. 14gün iade hakkının olduğunun konusunu açmak istemiyorlardır. Ben Trendyol üzerinden sordum şimdi. Cevapları; iade şartlarına uygunsa tabii ki iade edebilirsiniz.
Dediler.
Yani öyle bir durum başımıza geldiğinde konuyu uzatıp uzatmamak satıcıya kalmış öyle mi?
Şimdi dikkat ederseniz cevaplar hep üstü kapalı negatif görünüyor. 14 günlük iade hakkınız var evet ama kutuyu açmazsanız iade alırlar. Kutuyu açıp ürünü begenmeseniz ve iade etmek isteseniz yüzde 99 iade almayacaklar. Ölü pixel çıkarsa da iade ve degişim yapmayacaklar. Keşke biraz güven veren bir yer olsaydı BenQ monitör satın almayı çok istiyordum.
Sende haklısın ama sorduğum soru tam olarak o şekildeydi. Bir sorun çıkarsa ya da beğenmezsem 14günlük iade hakkımı kullanabiliyor muyum diye sordum. Cevapları olumluydu. Ee beğenebilmek ve sorun olduğunu anlayabilmek için bakmak lazım.
Bir önceki monitörümü N11'den turuncubilgisayardan aldım. Almadan önce onlara da aynı soruyu sordum onlarda iade şartları sağlanırsa alırız dediler ve aldılar bugün iadeyi.
Tabi şans işi de oturduğum yerde pek seçeneğim yok mecbur internetten almalıyım. Buradan alacağım sanırım.
Evet bizzat görerek almadıgımız için aslında begenmezsek monitörü iade almaları lazım 14 gün için de. İnternetten alışverişler de bizzat görmedigimiz için iadeyi bu kadar önemsiyoruz. Görerek begenerek alsam gelip iade etmem çocuk oyuncagı degil. Ama bazı sitelerde gördügüm şikayetler de kutu açıldıgı için iade kabul etmeyen yerler oluyor. Normal de uzaktan satın aldıgımız için görerek almadıgımız için iadeyi kabul etmeleri lazım. İade kabul edilmezse tüketici hakem heyeti süreci başlıyor ve 6-7 ay boyunca beklemek zorunda kalabilirsiniz. Gamers arena ne yapıyor bilmiyorum mesajlar biraz üstü kapalı çünkü.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.