Gametech archon 9 hava sirkülasyonu iyileştirmesi yapmak

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Gametech archon 9 RGB kasa aldım ama bu kasayı hiç düşünmeden aldım ve sonradan hava sirkülasyonunun iyi olmadığını anladım. İade edemiyorum hem paket açıldı hem de içine montaj yapıldı.

Aklımda bir fikir var kasanın ön paneline bir profil yapsam ve 3 adet fan bu profile taksam fan önüne mesh ayarlasam ve camı fanların ebadında kestirsem olur mu acaba?

Dosya Ekleri

• 20220201_020024.png
    694,4 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Su an fanlarinizin yonleri paylaştığıniz gorseldeki gibi mi? Bahsettiginiz konu mantikli ama son care. Once elimizde bir firsat varsa onu degerlendirelim. Ben de gt301 kasami daha serin tutmak icin bu islere bayagi el attim

Su an fanlarinizin yonleri paylaştığıniz gorseldeki gibi mi? Bahsettiginiz konu mantikli ama son care. Once elimizde bir firsat varsa onu degerlendirelim. Ben de GT301 kasami daha serin tutmak icin bu islere bayagi el attim

Kasa elime üst fan içeri hava alıyor alt fan egzoz yan fanlarda egzoz olarak geldi ben alt fanı ve üst fanı hava alım yaptım sadece yan fan egzoz şuan

Bu tip kasalarin montaj videolarini cok izledim. Sicak hava yukselir kuralina ters oldugu icin belki de sorun yasiyorsun. İsinan havayi yukaridan tahliye etmen gerekli. Su anda kasaya geri ittiriyorsun.

Su sekilde tekrar montajla. Alt ve yan fanlar iceriye hava alacak, üst fanlar dsariya hava verecek. İceriye hava veren fanlarin filtreleri takili olmali, disariya hava berenlerin de filtrelerini cikarmalisin. Sonrasında sicakliklarin nasil dustugunu hemen farkedeceksin.

Egzoz fanına mesh takılmaz. Amacı sadece dışarıdan toz çekecek alanlarda arada filtre görevi görmesi. Eğer egzoz çıkışına mesh koyarsan havanın çıkmasını yarı yarıya engeller, boğulur kasa. Aracını egzoz çıkışını benzer bir şekilde tıkadığını düşün.

Sen sanırım en arkaya egzoz fanı takamıyorsun ama işin mantığı bu işte. Egzoz üst ve eğer fan ekleyebiliyorsan arka olmalı.

Ön taraf arka egzoz 8 mm fan alıyor 2 adet yan tarafıda var bunun oraya da 2 adet fan yerleştire biliyorum

Ön taraf arka egzoz 8 mm fan alıyor 2 adet yan tarafıda var bunun oraya da 2 adet fan yerleştire biliyorum
Sen şu anki haliyle yük altınad ekran kartı ve işlemci ısı değerlerini bir yere not et. Bir de sana önerdiğim gibi sadece üstü egzoz yapacak şekilde montajladığındaki ısı değerlerine bak. Arada güzel bir iyileşme varsa eğer, ekstra fan eklemeye gerek kalmaz. Eğer tatmin edecek bir serinlik yakalarsak zaten olay bitmiştir. Şu an egzoz tarafına 8cm fan çok kötü olacaktır. Hiç o işe girişmeye gerek yok.

Hocam bide bu attığın görselde alt yan üst fanlar hava atıyor hava giren fan yokki

Hocam bide bu attığın görselde alt yan üst fanlar hava atıyor hava giren fan yokki
Fotoğrafta alt ve yan fanların arka kısımlarını görmemiz içeri doğru üfledikleri anlamına geliyor. Üsttekilerin de ön kısmını görmemiz gerekir ki onlar da havayı çektiği anlamına geliyor. Kasanda da fanlar tam devirdeyken elini koyarsan daha iyi anlarsın kendi fanlarının yönlerini de. Tek yapman gereken 4 vidayı söküp fanların diğer taraflarını çevirmek olacak gereken yerlerde. Deneme yanılma yöntemiyle de çözebilirsin. Ama mantık kasanın tüm havasını dışarı atmak veya tüm havayı kasaya vermek değil 2 kademe dışarıdan hava alıyorsa en az 1 kademe de dışarıya hava atarak sirkülasyonu sağlamaktır. Klasik kasalarda o yüzden önden hava girer, kasa içindeki sıcak havayı üst ve arka fanlar ile dışarı atar ve bu hava akımı devamlı olduğu için de serinleme gerçekleşir.

Bu fanus kasalarda şekil görünsün diye tüm fanların ön kısmı gözükecek şekilde monteliyorlar. Tüm fanlar içerideki havayı dışarı üflediklerinden dolayı vakum etkisi yaratarak kasanın tüm boşluklarından toz çekmeye başlıyorlar. Negatif ve pozitif basınç faktörü burada devreye giriyor. Kasana giren havayı çıkan havadan bir miktar daha fazla olacak şekilde ayarlarsa, bu sefer kasanın diğer boşluklarından da dışarıya hava itilir ve tozlanma yarı yarıya iner.

Aşağıdaki fotoğrafta daha net görünmekte. Tam bu şekilde dizmen gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…