Uzun zamandır kendim için Gaming laptop araştırıyordum. Daha sonra işin içinden çıkamayacağımı anladığımda ise bir liste ve puanlama yapmaya karar verdim.
Bunu yaparken işlemci ve ekran kartının yüzdesi yüksek olacak şekilde sabit bir puan listesi oluşturdum ve laptopların sahip olduğu özelliklere karşılık gelen puanları verdim. En nihayetinde de fiyatları ve markalar için belirlediğim puanları da işin içerisine katarak Fiyat/Performans puanları oluşturdum. Ardına sizinle paylaştım. Tabii ki belli başlı modelleri bu listeye dahil etmemi veya çıkarmamı isteyenler oldu. Bende mantık çerçevesinde değişiklikler yaptım.
Zaman içinde fiyatlar değişti modeller değişti bende güncelleme yapmak istedim. Benim çok işimi yaradı umarım sizin de işinize yarar
Not 1: Eğer sizinde listede yer almalı mutlaka dediğiniz bir model var ise paylaşabilrisiniz. Tek kriter mutlaka DDR5 bir cihaz olması. Elimden geldiğince dahil etmeye çalışacağım. Sevgi ve Saygıyla.
Not 2: Marka puanlarını belirlerken bilgisine ve iş deneyimine güvendiğim arkadaşlarımdan aldığım puanların ortlamasını en yakın tam sayıya yuvarlayarak belirledim.