Gaming laptop için AMD mi Intel mi?

Bütçe
30-35 bin TL
Laptoplarda olma ihtimali yok diyor hala. Forumda kaç tane Düşük FPS, Throttle konusu var görmüyor musun sen yahu?

Düşük GPU kullanımı konusu da görmüyorsun herhalde.

Benim bilgilerimle boy ölçüşemezsin. AMD dizüstünde tercih edilmesi çok uygun değil. AMD yada birisi AMD Throttle için gerekli program ve şartları sağlarsa bal gibi alınır ama günümüzde yok.

7735HS ile 7840HS arasında çok fark yok gibi dursa da 7735HS, 6nm Zen 3+ mimarisi kullanırken 7840HS daha yeni olan 4nm Zen 4 mimarisi kullandığı için fazla fark var.
Şahsen 7735HS işlemcili Asus laptop kullanıyorum ve ısınma sorunu yaşamıyorum.

Hocam 7840 olanın paneli %45ntsc o yüzden tuf alma niyetindeyim onda da zen3 7735 var malesef. Amd ile ilgili olumsuz yorumlar gördükçe almaya korkar oldum.

Masaüstü bilgisayarımda r7 250x kullanırken driverdan msi afterburnerdan vs çok çekmiştim. Format sonrası driver kuramayıp tekrar defalarca format atmıştım amd bezdirmişti. O sebeple de biraz çekincem var.

AMD'nim işlemcisi sorunlu demiyorum ben. AMD'de sorun olunca çözemezsin diyorum. Sorun olması da tamamen laptop dizaynına yani üreticisine bağlı. Kumar oynuyorsunuz.

Evet haklısın bu arada. Dediği bantta öyle cihaz yok. Arttırabilirse alırsa çok memnun olur ama.
Hocam 35in üstüne çıkamam hx ve 4060li laptoplar kaç bin tl ortalama ?
60000 civarından aldım ben birkaç gün önce.

İyi de 7840'ın mobil 4060'a darboğaz yapması mümkün değil. O kartı besleyebilecek kas gücüne sahip. Aşırı ısınıp frekans kısma durumu da yok bu modelde. Her AMD işlemci throttle yapar gibi bir mantık yok ki?

Throttle'ı AMD işlemcisi yapmıyor o etkileniyor. Bakın siz hiç voltaj regülatörü sebebiyle Throttle duydunuz mu hiç? Yada Akımsal daralma sebebiyle? Duymamışsınızdır bunları hiç.

Normalde besler zaten beslememesi mümkün değil ama o sisteme bir BD PROCHOT koyarım ben ekran kartı kullanımı yükte %7'yi geçemez. Sonra paran çöp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…