Gaming laptop için AMD mi Intel mi?

Bütçe
30-35 bin TL
Msi da yok ki bu fiyatlara hocam. 4050li gf63 thin var 30 civarına. O da 45w ve ince olduğu için soğutma sıkıntılı deniyor.
MSİ THİN sakın alma. 45W ekran katlarına sahipler. Bu eren yüzünden daha düşük performanslı modeller alacak insanlar, sırf işlemci intel diye MSI THİN asla almayın.

Msi da yok ki bu fiyatlara hocam. 4050li gf63 thin var 30 civarına. O da 45w ve ince olduğu için soğutma sıkıntılı deniyor.
Evet öyledir MSI fiyatlarına bakmadım.

Sen bence güzel bir sistem üreticisinden al sistemini. HP Victus'larda BD PROCHOT var bu arada birkaçında ben gördüm bilginize. Hepsinde olmayabilir ama gördüm. Limits sekmesinde BD PROCHOT yazıyor kocaman.

MSİ THİN sakın alma. 45W ekran katlarına sahipler. Bu eren yüzünden daha düşük performanslı modeller alacak insanlar, sırf işlemci intel diye MSI THİN asla almayın.
Zaten ben onu alsın demiyorum ki sadece bak dedim bütçene uygun var mı diye?

Herhalde gerilmişsiniz okurken.

Neler önerirsin bu bütçelere peki ? Bd prochot olumsuz birşey mi ?

Gaming Laptop'ları nasıl soğutuyorlar zannediyorsun?

Hepsinde var maksat giderilebilirliği. Undervoltage yapıp giderebildiğimiz kadarını gideriyoruz. Sonra sistemi de güzelce kullanıyoruz.

Bazı markalar modele göre yapmıyor. Bu TUF'ın 7735HS ile gelen modeli var mesela. Onda işlemci 90 dereceye çıksa bile frekans 4.0 GHz'in altına inmiyor kolay kolay. MSI'ın da Raider veya GP gibi bazı modelleri bildiğim kadarıyla biraz daha fazla ısınması uğruna frekansta kısma yapmıyor.

Tuf sıvı metal ile mi geliyor hocam o sebeple mi düşmüyor kolay kolay ?

Neler önerirsin bu bütçelere peki ? Bd prochot olumsuz birşey mi ?
Çok olumsuz bir şey.

O bütçeye pek bir önerim yok doğrusu ya. Benim dediğim şekildeki bir sistem alman zor. Sen bu Mert denen arkadaşı dinle, sonra sonuçlarını birlikte görelim. İlk aldığında çok memnun kalcaksın. Taptaze macun ve sistem. İlerde bir şeyler yaşayabilirsin durum gösterecek.

Aynen işte buna dizayn etmek deniyor. MSI politikası gayet iyi. Isınsın ama parasını çıkartsın niyetinde. Bazı üreticiler ise soğusun ama kıssın derdinde. Çünkü herkes soğutması iyi laptop almak ister. Soğuk görünce sistemi alıyorlar.

Yani firmalar satmak için sistemleri kısıyorlar bir nevi.

Bu arada 95'te genelde kısmaya sokulur ama o değiştirilebilir. Throttle olur ama bu her zaman frekansa da etki etmez onu da bilesiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…