Gaming laptop için AMD mi Intel mi?

Bütçe
30-35 bin TL
Lenovolar hoşuma gidiyor ama ideapad pek görmedim aradığım özellik ve fiyatlarda.
 
Uyarı: MediaTek İnternet birimleri var. TUF serisinde kullanıldı ve buradaki bazı üyeler mavi ekran sorunlarıyla karşılaştı. Kendisine soru sormak isterseniz @296822

Kesin olur demiyorum yine ama olabilir. Muhtemelen o saçmalık sonunda sona ermiştir yoksa herhalde adı duyulurdu ama ben yine de bilgilendirme yapmam gerekiyor.
 

Ekran istiyorsan işlemciden kısıp 7735HS'li TUF'u alabilirsin. Yüzde 72 NTSC ile geliyor paneli.
 
Ekran istiyorsan işlemciden kısıp 7735HS'li TUF'u alabilirsin. Yüzde 72 NTSC ile geliyor paneli.
O da daha küçük ekrana sahip işlemcisi daha zayıf. Victusun %100srgbli modelini bütçeme yakın bulursam alacağım.
 
Tartışmaya ortadan dalıyorum ancak arkadaşın iyice kafası karışmış gibi görünüyor. O yüzden ufak bir destek atayım. Birkaç inceleme izleyin göreceksiniz ki 13900HX de ısınıyor ve 2600 Mhz gibi komik hızlarda çalışıyor soğumak için. Yani burada biraz manasız bir tartışma dönmüş AMD ısınıyor frekans kısıyor intel kısmıyor gibi bir algı olmuş. Öyle bir şey yok. Bahsettiğim laptop msi markasına ait 100k üzeri fiyatı olan bir laptop. Dizüstü bilgisayarların hepsinde marka farkı olmaksızın işlemci ağır yükse ısınır ve frekans kısar. Öyle bir derdiniz varsa masaüstü alıp 360mm soğutucu takacaksınız. En pahalı en iyi laptopu da alsanız aynı sorun olacak.
 
Kısıyor zaten ben de diyorum hepsi kısıyor diye. X serisinde ama ısınmaması için ayarlamalar yapman mümkün. FIVR erişimin ve çarpan erişimin var. X'lerde Throttle sorunlarını giderebilirsin sorun olsa da diyorum ben sadece.
 
Attığım victus 39 40k bandındaymış onu da alamayacağız galiba.
 
Arkadaşın sorununu çözmekten çok kafasını karıştırmışsınız anlaşılan.

Bu arada bende bir ekleme yapayım. Eğer aklına yatan bir model varsa(kronik sıkıntısı olmayan) şu şu kadar iyi bu bundan daha güçlü veya bu buna göre bilmem bir şeysi daha iyi diyenlere kulak asmayın. Laptopta beğendiğiniz şey görünüşü olabilir veya başka bir şeyden ötürü de olabilir.
 
Son düzenleme:
Alıp ileride düşük FPS konusu açarsa sorumlusu sensin benim zaten güzel bir sistemim var.

Bu arada çok bileni çok rezil ederler haberin olsun. Beni araştırıp bu dediklerini yazsan daha iyi olurdu.

Senin güzel sistemin varsa bize ne. Seninki sistemse bizimki turşu fıçısı mı? Ayrıca sırf dizüstü diye fazla para verenlerden değiliz biz. Thorotle demek işlemci belli bir ısıya dayandığı zaman frekans kısmasıdır.

Konuyu kafa karışıklığım biraz azalır belki diye açtım ama daha da karıştı teşekkürler

Bu forumda kendini bilmiş insanlar çok hocam en güzel gidin kullanıcı yorumlarına bakın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…