Gaming laptop için i7 9750H vs i5 9300H

Tuncaytlks

Hectopat
95C15789-BDF0-4959-ABEA-A0F9C33F4CC6.png
87E1993F-55DD-4CAB-B7E1-D917CC8D079B.png

Bilgisayarda ağır oyunlar oynayacak mısınız? İki işlemci arasında %11 civarında performans farkı var ama ekran kartı biraz zayıf. Bu yüzden işlemciyi yüksek tutabilirsiniz.
Benim önerim ekran kartını yükseltip varsa i5 9300H ile kombin yapabilirsiniz.

Bütçen yetiyorsa i7 al bence.

RAM ve SSD miktarını da ileride arttırırsın. :)
Öncelikle cevabınız için teşekkürler
RAM ve harddisk yükseltmesi yapacağım zaten alırken sadece ikisi arkasındaki farkı öğrenmek istedim almışken iyisini almak lazım bencede bütçe yetiyorsa tabi...
Bilgisayarda ağır oyunlar oynayacak mısınız? İki işlemci arasında %11 civarında performans farkı var ama ekran kartı biraz zayıf. Bu yüzden işlemciyi yüksek tutabilirsiniz.
Benim önerim ekran kartını yükseltip varsa i5 9300H ile kombin yapabilirsiniz.
Ağır oyundan kastımız GTA 5, Battlefield 1,Cs go gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum zaten, ayrıca mühendislik fakültesinde okuduğum için bazı programları kullanacağım onlar için yeterli mi sizce ? RAM ve HDD yükseltmesi yapıp alacağım.
Ve birde 6500₺ bütçe civarı daha iyi ve performanslı bir laptop önerir misiniz?
Teşekkürler.
7 ay önce v15.2 aldım. Pek oyun oynamıyorum genellikle premier pro üzerinden kurgu yapıyorum. Render yaparken i7 güzel iş görüyor. Onun haricinde oyunda da mutlaka performans katkısı olacaktır. @SideWinder 'in dediği gibi bütçen yetiyorsa i7 al.
Tamamdır teşekkürler.
İ5 9300h ve 1650 gayet yeterli aslında. Ben şahsen i7 9750H işlemcisini bu ekran kartına fazla ve israf olarak görüyorum. İşlemci odaklı çok işiniz yoksa İ5 yeterli.
Elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde okuyorum ve bazı programlar kullanmam gerekecek ve bunun yanı sıra yüksek grafikli oyunlar da oynamayı düşünüyorum o yüzden i7 gerekli mi acaba israf olana diye düşündüm tabi almışken i7 almak daha mantıklı geldi birde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı