Tuncaytlks
Hectopat
Öncelikle cevabınız için teşekkürlerBütçen yetiyorsa i7 al bence.
RAM ve SSD miktarını da ileride arttırırsın.![]()
Ağır oyundan kastımız GTA 5, Battlefield 1,Cs go gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum zaten, ayrıca mühendislik fakültesinde okuduğum için bazı programları kullanacağım onlar için yeterli mi sizce ? RAM ve HDD yükseltmesi yapıp alacağım.Bilgisayarda ağır oyunlar oynayacak mısınız? İki işlemci arasında %11 civarında performans farkı var ama ekran kartı biraz zayıf. Bu yüzden işlemciyi yüksek tutabilirsiniz.
Benim önerim ekran kartını yükseltip varsa i5 9300H ile kombin yapabilirsiniz.
Tamamdır teşekkürler.7 ay önce v15.2 aldım. Pek oyun oynamıyorum genellikle premier pro üzerinden kurgu yapıyorum. Render yaparken i7 güzel iş görüyor. Onun haricinde oyunda da mutlaka performans katkısı olacaktır. @SideWinder 'in dediği gibi bütçen yetiyorsa i7 al.
Elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde okuyorum ve bazı programlar kullanmam gerekecek ve bunun yanı sıra yüksek grafikli oyunlar da oynamayı düşünüyorum o yüzden i7 gerekli mi acaba israf olana diye düşündüm tabi almışken i7 almak daha mantıklı geldi birde.İ5 9300h ve 1650 gayet yeterli aslında. Ben şahsen i7 9750H işlemcisini bu ekran kartına fazla ve israf olarak görüyorum. İşlemci odaklı çok işiniz yoksa İ5 yeterli.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.