Gaming laptop ile 2. monitör kullanılır mı?

Bütçe
15.000-16.000

DrOetker

Kilopat
Yer
Bursa
15.000-16.000 TL bütçe ile aklıma yatan 17.3" laptop bulamadım. Monster aldım, ışık sızmasından dolayı iade ettim. Artık pes edip 15.6" laptop alacağım. Yanına diğer işler için 2. monitör alayım diyorum.

1) 2. monitör olarak neler kullanıyorsunuz?
2) Laptop klavyesinden oyun oynarken 2. monitöre yansıtıp oradan oyun oynayabiliyor musunuz?
3) Ekranlar arası boyut farkı kötü bir görüntü ve pratikte kullanım sorunu oluşturuyor mu?
4) 10 senedir ilk kez laptop alacağım, pratik kullanıma en uygun seçim nasıl olur?
Öncesinde 4-5 yıl 24" Curved monitör kullandım. Laptop+monitör toplam bütçem 15-16k civarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) 2. monitör olarak neler kullanıyorsunuz?

Her monitör olur. HDMI olsun yeter.

2) Laptop klavyesinden oyun oynarken 2. monitöre yansıtıp oradan oyun oynayabiliyor musunuz?

Evet.

3) Ekranlar arası boyut farkı kötü bir görüntü ve pratikte kullanım sorunu oluşturuyor mu?

Sorun olmaz.

4) 10 senedir ilk kez laptop alacağım, pratik kullanıma en uygun seçim nasıl olur?

15.6 inç + monitör iyi olur. Taşıcağınız zaman laptopu alır gidersiniz.
HP Omen 15-en1012nt 434m4ea Ryzen 7 5800h 16gb Ram 1tb Ssd 6gb Rtx3060 15.6" Fhd 144hz Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL + https://www.hepsiburada.com/msi-opt...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.68.3

Büyük ekran laptop almak saçma zaten. Bunun olayı taşınabilir olması 15.6 da büyük 13inch al. Büyük ekran istediğin zaman monitör kullanırsın.
2-evet
3-boyut değil ama çözünürlüğe uygun al. Boyut sorun olmaz.
4-ün cevabını ilk başta verdim.
1-amazonda uygun modellere bakabilirsin. Amazon.com.tr

Laptopu monitörün önüne koyup mu oynuyorsunuz hocam, tam karşıda olmazsa sıkıntı oluyor mu ?
Büyük ekran laptop almak saçma zaten. Bunun olayı taşınabilir olması 15.6 da büyük 13inch al. Büyük ekran istediğin zaman monitör kullanırsın.
2-evet
3-boyut değil ama çözünürlüğe uygun al. Boyut sorun olmaz.
4-ün cevabını ilk başta verdim.
1-amazonda uygun modellere bakabilirsin. Amazon.com.tr
Malesef 13" Gaming laptop görmedim,varsa da aşırı pahalıdır hocam.
Arkadaş oyun için alıyor %95 ihtimalle. 13 oyuncu laptopu yok.
Evet hem oyun hem günlük işler için alacağım. 3060 115 Watt ve üzeri bir model.

Bu HP Omen hoşuma gidiyor ama ekran kartı Watt'ı düşük diye biliyorum hocam.

2. Klavyeyle oynuyorsunuz o zaman, anladım.

Bende şu an laptop yok kasa kullanıyorum. Benim önerim harici klavye al laptopu kenara koy ve 2 ekran olarak kullan.
Predator'lerde 115+15 Boost teknolojisi bu Omen'de var mı peki? Yoksa 90+15 Watt şeklinde bu artmış hali mi biliyor musunuz?

Omen'de direk 105W sanırım. BIOS güncellemesi ile 130 olma ihtimali var ama kesin bir bilgi yok. İleride belki o şekilde bir BIOS gelir.

Bende şu an laptop yok kasa kullanıyorum. Benim önerim harici klavye al laptopu kenara koy ve 2 ekran olarak kullan.

Omen'de direk 105W sanırım. BIOS güncellemesi ile 130 olma ihtimali var ama kesin bir bilgi yok. İleride belki o şekilde bir BIOS gelir.

O zaman 17.3'e zorlamanın manası yok, öyle yapayım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı