Gaming laptop vs S24 Ultra vs Occulus Quest 3

SadeceBirOyuncu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6650 XT, i3 12100f, 16 GB Ram, 480 GB ssd
Meslek
Yazılım Mühendisliği öğreniyorum.
16 yaşında bir öğrenciyim. Okuldan sonra bir işte çalışıyorum. Aylık gelirim 18k.
Taksitle şunlardan birini almak istiyorum:
Gaming laptop, S24 Ultra, Occulus Quest 3.
Fakat kararsız kaldım. Evde zaten gaming masaüstü bilgisayarım var, eğer laptop alırsam onu satacağım.
Telefonum Note 12s, çok iyi olmasa da işimi görecek bir telefon.
Daha önce VR gözlük deneyimim falan olmadı ama çok ilgimi çeken bir şey.

Hangisini önerirsiniz?

VR gözlüğinü PC'ne bağlayarak gayet güzel keyif alabilirsin. Bambaşka ve çok daha sana keyif verecek bir seçenek olur. Ama kafana taktığın zaman gözlüğün yarattığı sanal boyut algısı biraz baş ağrısı veya mide bulantısıyla birlikte hafif bir terleme de yapabiliyor bir süre sonra. Bunları aşarsan ve eğer gözlüğü de rahatlıkla kullanacak geniş ve yüksek tavanlı bir alana sahipsen harika olur.

Ama sanırım senin bahsettiğin gözlük all in one yani direkt kendi içerisine kuruyorsun gibi anlıyorum. Benim daha önce deneyimlediğim modeli HDMI ve USB 3.0 portuna takarak kullanıyordum ve oyunları PC'den açıyordum. Tek sıkıntım dar alanımda ve o nedenle geri vermek zorunda kaldım. E tabi biraz da baş ağrısı diyebilirim. Aşağı yukarı sürekli bakarken biraz da mide bulantısı. Yaz sıcağında deli gibi terletmesi de cabası. Ama yine de bence çok güzel bir deneyim. Sizin alacağınız model biraz daha rahat ve keyif veren bir model.

VR gözlük almadan önce varsa bir VR Cafe'ye falan gidip dene derim. Eğer hoşuna giderse al geç ki bence hoşuna gider. Arkadaşımda Quest 3 vardı yanlış hatırlamıyorsam ve oyun oynasa da ağırlıklı olarak yatarken dizi/film izlemek için falan kullanıyor aşırı memnun.

Eğer gözlük almaktan vazgeçersen: Hali hazırdaki bilgisayarın güçlüyse ve çok fazla yer değiştiren biri değilsen Gaming bir laptop almana gerek yok. Onun yerine bir Ultrabook veya tablet alabilirsin büyük ekranlı bir mobil cihaz ihtiyacın varsa.

VR gibi şeyler genelde hevesle alınır fakat daha sonra çok az kullanılır.
Eğer şu anda bilgisayarınız iyi değilse laptop alın.

Bilgisayarın senin kullanımına göre yeterli düzeyde iyiyse S24 Ultra.

Ek: Eğer bilgisayarda çok oyun oynayan ve biryerlere çok giden biriysen laptop telefondan daha mantıklı olur.

Sadece taşınabilir olsun yeter dersen ve oyun için kullanmayacaksan tablet ve ultrabook laptoplar da bir seçenek olur.

Yazılımcıyım, okulda lazım olabilir diye laptop almak istiyorum çünkü atolyemizdeki bilgisayarlar çok güçsüz.
Deprem bölgesi olan Hatayda yaşadığım için, çok fazla VR Cafe yok. En dip taraflardayım ben.
Bilgisayarımın özellikleri ise şunlar:
i3-12100F
RX 6650 XT
16 GB Ram
500 Gb SSD

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…