Gaming Laptopu Turbo modda kullanmak zararlı mıdır?

Aktif fanlı bir soğutma giren serin hava miktarını artırır ve ayrıca yerden yükselten stant bile 5 6 derece fark ettiriyor bilgisayarın tasarımna göre çünkü bazı laptoplar ekranı açınca kendini yükseltiyor fakat bazılarında bu yok. Hava girişi azalınca otomatikman daha az soğuyor.

Kesinlikle ben de pratik de iş gördüğünü düşünmüyorum. Özellikle internet sitelerinden fan yorumlarında 10 derece kadar düştü yorumları gerçekçi gelmiyordu. Ancak yine mantıken fanın soğuk hava üfleyip tabi ki bir vantilatör gibi değil de o laptopu ve kasayı soğutması gerekir.

Beni ateşe atsalar laptop alıp başıma dert açmam. Bence fark ediyor, yine de siz bilirsiniz fazla ısınma yoksa 88 derece + değilse gerek yok.
Laptop hocam valla artık yeni yeni 3 4 fanlı modellere geçiyorlar onlar da şuan 100k bandına. Kısaca çift fanlı bir laptop için uzun kullanımda 85-90 hatta 95 e kadar gidiyor.

Hocam o nasıl fan

Ben termal macun yeniledim, 90 dereceden 70'e düştü.
Termal macun direkt chipset'in üzerinde en azından, fan ise hem kasayı hem bakır boruların arkasındaki chipseti nasıl 10 derece soğutuyor

Her laptopun alt kısmı delikli ve ve hava alacak şekilde oluyor. Sizin dediğinize göre o deliklerden her türlü serin hava girmeli ve o serin hava sadece 2 3 derece etki ederek soğutmamalı.

Hocam o nasıl fan

Ben termal macun yeniledim, 90 dereceden 70'e düştü.
Termal macun direkt chipset'in üzerinde en azından, fan ise hem kasayı hem bakır boruların arkasındaki chipseti nasıl 10 derece soğutuyor
Bir bilsem bende Bu nette alışveriş sitelerinde fan yorumlarına bir bak. Kimisi 10 derece kimisi buzdolabı oldu yazıyor. İlginç

100K fiyata gidip laptop alınmamalı ya bence. uzay mekiği gibi desktop sistem toplanır o para ile.

Her laptopun alt kısmı delikli ve ve hava alacak şekilde oluyor. Sizin dediğinize göre o deliklerden her türlü serin hava girmeli ve o serin hava sadece 2 3 derece etki ederek soğutmamalı.

Eğer laptopun ayakları yüksek değilse masaya koyarsan hava akışı azalır. Altını kaldırırsan daha fazla serin hava ile daha iyi soğutur fakat şöyle bir olayda var sıcaklık azalmayıp saat hızları artabilir. Eğer fanlı bir model koyarsan laptop kendi fanları ile çekebildiği serin havadan çok daha fazla çeker serin hava çeker. Bunun birçok testi mevcut. 2 3 derece düşmüyor işin arkasında aslında işlemci daha iyi soğuduğu için saat hızları artıyor bu da performansa etki eder. Testlerini internette aratarak bulabilirsin. Kendi laptopumda sadece arkasını kaldırara GPU tarafında 6-7 derece sıcaklık farklı oluyor.

100k fiyata gidip laptop alınmamalı ya bence. Uzay mekiği gibi desktop sistem toplanır o para ile.

Bu kişisel bir tercih, adam yanında neredeyse desktop kadar performanslı bir sistem taşımak istiyorsa o paraları çok rahat verir, adam o 100.000TL'lik bilgisayarın parasını 1 ayda çıkarıyor olabilir veya keyfi ister alır. Mobiliteye önem veren çok kişi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…