Gaming X 1660 Ti için Intel işlemci ve anakart önerisi

Bütçe
3500 tl
O işlemciye en iyi Z490 ASUS Z490 g STRIX giderdi ama bütçe kısıtlı işte şu bütçeler.

Böyle sitelere bakmak çok mantıksız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoyu izlediğimde 10600K'da alınabilir diye düşünmeye başladım.
Çünkü 11400F yer yer 80W güç tüketiyor.
Birisi 30W birisi 65W güç çekerken sıcaklıkları nasıl anlayamıyorum. Bu videolar cidden fake olabilir.

Watt'larda ciddi fark var yer yer 2 katı oluyor. Performansları neredeyse aynı ama bazı oyunlarda 11400F almış gibi.
Cidden iyice kafam karıştı.
versus ta sadece adım adım karşılaştırma yapıyorum. kazanana bakmıyorum. her şeyiyle VS attırtıyor.
OC yapmayacağına göre?
Gerek yok diye düşünüyorum.
yeri geldiğinde yüksek bir ekran kartı aldığımda OC beni kurtarcak durumda olmasını isterim

Bazı ürünlerde versus işe yarayabilir ama işlemcide mimari çok önemli. Mimariyi de testlere bakmadan yorumlayamazsın.
Bence 10600K kazanan. Ama nasıl 80W işlemciyi 48 derecede çalıştırıyor anlayamıyorum. Benim 75W çeken 5600X'im sıvı soğutma ile 70 derecelere çıkıyor oyunda.

başka bi kaç yerden daha test'lere bakıyım bari, çünkü evet hard oyunlarda bile düşük derece.
Burada daha farklı sonuçlar çıkmış;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…