Gammix D30 RAM'ler voltajsız 3600 MHz oldu

berat3636

Kilopat
Yer
kars
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
ADATA XPG GAMMİX D30 3200 MHZ CL 16
Anakart
B450M S2H
İşlemci
AMD ryzen 5 1600 AF
Bir şansımı deneyeyim dedim. Voltaj otomatikteyken 3600 yaptım ve oldu. D30'un 3200 MHz'lik modeli. O işlemci ile RAM'ler 3400'ü geçmez diyenler vardı. Buyurun geçti. Hem de voltajsız. Ama bu nasıl oldu ben onu anlamadım. Hadi RAM'ler oldu diyelim işlemci nasıl overclock oldu? 2667 MHz RAM destekleyen işlemci 3600 oldu voltajsız rahatça :D
@Sir Benjamin @BerkayZ87 hocalarım bir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Konu içeriğinde düzeltilmesi gereken çok yanlış bilgi var.

Bir şansımı deneyeyim dedim. Voltaj otomatikteyken 3600 yaptım ve oldu.
Stabilitesi bilinmiyor. Ama açabiliyor olması bile çipinin iyi olduğu yönünde. Thaiphoon Burner indirip SS at.
D30'un 3200 MHz'lik modeli. O işlemci ile RAM'ler 3400'ü geçmez diyenler vardı. Buyurun geçti. Hem de voltajsız.
Bellek kontrolcüsü tamamen şans faktörü. Kesinlik söz konusu değil. A kişisi 3200 yapar, B kişisi 3600 MHz yapar.
Ama bu nasıl oldu ben onu anlamadım. Hadi RAM'ler oldu diyelim işlemci nasıl overclock oldu? 2667 MHz RAM destekleyen işlemci 3600 oldu voltajsız rahatça :D
Bu da yanlış bir ifade. AMD'nin sitesinde yazan 2666 MHz, RAM'in maksimum desteklediği frekans değil, JEDEC frekansına göre maksimum desteği. Onun olayı farklı, takılmana gerek yok.

Konu içeriğinde düzeltilmesi gereken çok yanlış bilgi var.

Stabilitesi bilinmiyor. Ama açabiliyor olması bile çipinin iyi olduğu yönünde. Thaiphoon burner indirip SS at.

Bellek kontrolcüsü tamamen şans faktörü. Kesinlik söz konusu değil. A kişisi 3200 yapar, b kişisi 3600 MHz yapar.

Bu da yanlış bir ifade. AMD'nin sitesinde yazan 2666 MHz, RAM'in maksimum desteklediği frekans değil, jedec frekansına göre maksimum desteği. Onun olayı farklı, takılmana gerek yok.

Stabilite testi yaptım. Prime 95 15 dk falan açık kaldı.
Ama ilk başta BIOS'tan çıktığımda bir 5 kere falan açılıp kapandı. Baktım düzelmiyor Power tuşundan kapatıp açtım anca düzeldi.
@BerkayZ87 hocam anakart B450M S2H. 3600 MHz'i geçmem mümkün değil mi?
Bir de OC olmasının sebebi işlemciye OC yapmam olabilir mi? İşlemciye 0.0204v ekledim ve 3.95 GHz yaptım. Aynı anda da RAM'leri Auto voltajda 3600 yaptım. Ondan dolayı OC olmuş olabilir mi?
Bu şekilde hocam. IMG_20220315_000930.jpg
@erengore hocam siz OC'den anlıyor musunuz?

Son düzenleme:
Ama ilk başta BIOS'tan çıktığımda bir 5 kere falan açılıp kapandı. Baktım düzelmiyor Power tuşundan kapatıp açtım anca düzeldi.
Bir de OC olmasının sebebi işlemciye OC yapmam olabilir mi? İşlemciye 0.0204v ekledim ve 3.95 GHz yaptım. Aynı anda da RAM'leri Auto voltajda 3600 yaptım. Ondan dolayı OC olmuş olabilir mi?
Bu şekilde hocam.Eki Görüntüle 1332410
RAM'lerde bilgi sahibi The Front Man'dır. Ben RAM Overclock'tan anlamam maalesef pek.

Bu şekilde hocam.Eki Görüntüle 1332410

Hocam Memtest86 yaptınız mı peki?

Yok hocam. Ama büyük ihtimalle Prime 95 yeterlidir. Memtest çok uzun sürüyor diye biliyorum. Birisi 64 GB RAM'e yapmış 19 saat falan sürmüş. Şimdi bir 4200 MHz deneyeceğim. İnşallah bozulmaz :D

Hocam o kadar abartmayın 😀. Bu arada Memtest'i ilk 10 dakika yapmanız yeterli. Zaten hata var ise o sürede anlaşılıyor genellikle.

Hocam o kadar abartmayın 😀. Bu arada Memtest'i ilk 10 dakika yapmanız yeterli. Zaten hata var ise o sürede anlaşılıyor genellikle.

Tamam hocam deneyeyim.

USB'ye yazmak için write tuşuna basıyorum failed yazıyor. Yazmıyor USB'ye.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı