Gano 1.8'in aşağısında

Wulfsohn

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, uludağ üniversitesinde iktisat ve idari bilimler fakültesi'nde okuyorum ve bu benim üniversitede ilk senem, çeşitli sağlık sorunlarım nedeniyle bu sene birçok dersten kaldım ve Gano 1.8'in oldukça aşağısında kaldı. Çeşitli duyumlar ve kendi araştırmama göre sınıfta kaldığımı sanırım doğrulayabilirim, çünkü 1.8 aşağısı ek kredi vermiyor ve üst sınıfa geçsem bile alttan ekstra ders alamıyorum, ilk olarak durum gerçekten bu mu? Sınıfta kalma bazında böyle mi? İkinci olarak sınıfta kaldım diyelim, yaz okuluna kaydolup kaldığım dersleri verebilir miyim? Son olarak nasıl bir yol izlemeliyim birçok şeye oldukça fransızım. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle merhaba, uludağ üniversitesinde iktisat ve idari bilimler fakültesi'nde okuyorum ve bu benim üniversitede ilk senem, çeşitli sağlık sorunlarım nedeniyle bu sene birçok dersten kaldım ve Gano 1.8'in oldukça aşağısında kaldı. Çeşitli duyumlar ve kendi araştırmama göre sınıfta kaldığımı sanırım doğrulayabilirim, çünkü 1.8 aşağısı ek kredi vermiyor ve üst sınıfa geçsem bile alttan ekstra ders alamıyorum, ilk olarak durum gerçekten bu mu? Sınıfta kalma bazında böyle mi? İkinci olarak sınıfta kaldım diyelim, yaz okuluna kaydolup kaldığım dersleri verebilir miyim? Son olarak nasıl bir yol izlemeliyim birçok şeye oldukça fransızım. Şimdiden teşekkürler.

Seneye alttan dersleri alabilmeniz lazım. Zaten dönem başı maksimum 45 kredilik ders alabiliyorsunuz. Normal şartlarda dönem başı aldığınız dersler 30 kredi falan etmezi lazım. Geri kalan kredi ile alttan derslerini alabilirsiniz. Ayrıca daha ilk sınıfsınız. Sınıfta kalma durumu son sınıfta belli olur. Alttan dersiniz kaldıkça ileride alacağınız ders sayısı artar. Son sınıfta alttan derslerinizi veremezseniz 5.sene o dersleri alıp verirsiniz.

GANO’su 1.80’in altında olan öğrenci yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler notyükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.(5)

Öğrencilerden;
a) GANO’su 1.80-1.99 arası olanlara, 30 AKTS,b) GANO’su 2.00-2.99 arası olanlara, 40 AKTS,c) GANO’su 3.00 ve üzerinde olanlara, 50 AKTS,kredi yükü kadar ders almasına izin verilir. Yıllık derslerin olduğu programlara kayıtlıöğrencilerin, bu derslere kaydolmasında yukarıda belirtilen AKTS sınırları, bunların iki katı olarakuygulanır.
Uludağ Üniversitesi yönetmeliği

Yönetmelikteki bu maddeye göre geçmiş yıldaki derslere tekrar kayıt yapabiliyorsunuz, yani muhtemelen sınıfınız yükseliyor ancak kaldığınız derslerden de sorumlu oluyorsunuz, mezun olana kadar bu dersleri vermezseniz mezun olamazsınız. Yanlışım var ise düzeltebilirler.

Seneye alttan dersleri alabilmeniz lazım. Zaten dönem başı maksimum 45 kredilik ders alabiliyorsunuz. Normal şartlarda dönem başı aldığınız dersler 30 kredi falan etmezi lazım. Geri kalan kredi ile alttan derslerini alabilirsiniz.
Uludağ'ın telegram kanalından sormuştum fakat 1.80 altı sınıf tekrarıdır diye bir dönüş aldım. Ayrıyeten sınıf Whatsapp grubundan da sordum ve bir kaç sene kalan biri tarafındanda "Evet 1.8 altı sınıf tekrarıdır" diye dönüş aldım. Onun dışında internette aksini söyleyen ünide sınıfta kalma olmaz diyenleride gördüm, durum ne olacak bir fikrim yok.

Şimdi baktımda, eski yıllarda sınıf tekrarı oluyormuş sanırım, 1.8 aşağısı alınca falan. Bir kaç yıl önce bu yönetmelik değiştirilmiş, artık mezuniyete bakıyorlar. Önceki senelerin ortalamalarını çeşitli işlemlerce toplanarak bir sonuç çıkarıyorlar ve mezun olmak için mininum 2.00 ortalamaya ihtiyaç oluşuyor. Yani üniversite sürecince kalınan dersler bir sonraki sınıfllarda verilebiliyor yeterki mezun olabilecek kadar ortalamaya sahip olun ve derslerinizi verin. Onun dışında kaldığım derslerden 4 dersi yaz okulunda vermek için ders aldım, şu an ders programında ve yaz dönemi müfredatında görünüyor. Eksik, atladığım bir şey varsa belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı