Benim var. Makas oranı çok yüksek. Saklayabilirim, sürekli gidip alabilirim diyorsan kuyumcudan almak daha mantıklı. Benim o kadar vaktim olmadığı için Garanti üzerinden alıyorum ama dediğim gibi makas oranı fazla. Garanti genelinde değil genel olarak tüm bankalar böyle.
Fibabanka ile geçmişte çok sorun yaşadım, o yüzden şu an bakmıyorum bile. Kuveyt Türk'ü kontrol ettim şimdi ve gördüğüm kadarıyla Garanti'yi bile sollamış. Dediğim gibi makas olayı herhangi bir banka özelinde değil. Kuyumcudan almanın dezavantajlarını bankalara makas ödeyerek kapatıyoruz. Çok kısa zaman aralıklarında alım satım yapılmayacaksa bankadan altın alınabilir onun dışında önermem.
Genellikle sorunları hızlı bir şekilde çözebiliyorlar. Bazı sorunlar tabii ki olabiliyor. Cep telefonu numaramı güncellemek için 9 kayıt açmak zorunda kalmıştım.
Genellikle sorunları hızlı bir şekilde çözebiliyorlar. Bazı sorunlar tabii ki olabiliyor. Cep telefonu numaramı güncellemek için 9 kayıt açmak zorunda kalmıştım.
İşlem zamanına göre değişebiliyor.
Buradaki kuyumculara göre bankalar daha uygun satış yapıyor. Kartla ödeme yapmak istediğinizde 25 TL fark bile alıyorlar.
Kredi kartından bahsediyorsak o fark çok normal. Banka kartı için yüksek olmuş. Lokasyon çok önemli mi hiçbir fikrim yok fakat kuyumcular makas açısından her zaman daha avantajlı oluyor benim gözlemimce. İki tarafın da avantajları ve dezavantajları var. Kısa vadede yüksek miktarlı alım satım yapılmayacaksa ve amaç TL'nin uzun vadede erimemesiyse banka tabi ki daha mantıklı.
İki tarafın da avantajları ve dezavantajları var. Kısa vadede yüksek miktarlı alım satım yapılmayacaksa ve amaç TL'nin uzun vadede erimemesiyse banka tabii ki daha mantıklı.
O andaki en uygun kur neredeyse oradan almak en mantıklısı. Fibabanka, buradaki kuyumculardan ve döviz bürolarından daha uygun oluyor. Kurdaki ani yükselişlerde makası çok açan ve hatta yavaşlayan bankalar olabiliyor. Kuveyt Türk'ün altın için 40-60 TL makas uyguladığını görmüştüm.