Garantide ürün değişimi yerine alınan fiyattan iade verebileceklerini söylediler

Revistern

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD R5 5600-ASROCK RX6600 Challenger-B450M-CORSAIR 16GB-1TB SSD
Merhaba, ben ASUS ROG Keris mouse almıştım 8 9 ay önce geçenlerde bağlantı kopma sorunları yaşamaya başladım ve garantiye gönderdim. Yetkili servis bana satın aldığım yerden ürün değişimi veya ücret iadesi alabileceğimi söyledi. Mouse ben aldığım zaman 600 TL civarındaydı şu an internette en ucuz 2000 TL civarı ve bana ellerinde ürünün olmadığını aldığım ücreti iade edebileceklerini söylüyorlar. Böyle bir hakları var mı? Üst modelini vermeleri gerekmez mi ellerinde yoksa? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Firmalar, enflasyonun farkında olduğu için tüketiciye para iadesi yapmak istiyor fakat seçim hakkı tüketicinindir. İsterseniz iade isterseniz "ayıpsız misli ile değişim" talep edebilirsiniz. Tüketicinin elinde ürün olmaması yeterli bir sebep değil, ya distribütör aracılığı ile temin edecek ya da üst model verecek.

Araştırmak isterseniz " tüketicinin seçimlik hakları" şeklinde araştırabilirsiniz.

Merhaba, ben ASUS ROG Keris mouse almıştım 8 9 ay önce geçenlerde bağlantı kopma sorunları yaşamaya başladım ve garantiye gönderdim. Yetkili servis bana satın aldığım yerden ürün değişimi veya ücret iadesi alabileceğimi söyledi. Mouse ben aldığım zaman 600 TL civarındaydı şu an internette en ucuz 2000 TL civarı ve bana ellerinde ürünün olmadığını aldığım ücreti iade edebileceklerini söylüyorlar. Böyle bir hakları var mı? Üst modelini vermeleri gerekmez mi ellerinde yoksa? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Değişim veya muadil ürün alabilirsin. Iadeyi kabul etmek zorunda değilsin, sorumluluk firmaya ait. Zorlarlarsa Tüketici Hakem Heyetine başvur.

"Eğer" tüketici kabul eder ise böyle bir hakları var aksi halde ürünü veya muadilini vermek zorundalar.

Senin iade isteme hakkin yada sıfırı ile değişim hakkın var. Eğer sıfırı üretilmiyor ise sana bir üst modeli vermek zorunda.

Mesela sen Apple 12 pro max kullanıyordun arizalandi iade değişim hakkın doğdu, bu durumda sana apple 13 veremez, sana sıfır apple 13 pro max vermek zorunda.
Apple 13 pro max yok ise 14 pro max.

Uyanıklık yapıp sana düz 14 vermek isteyeceklerdir kabul etmeme hakkın var.

sen 12 pro max i alırken o dönemin en fazla parasini verdin. şimdide en pahali model olan 14 pro max vermek zorundalar.

Bu ayrıntıya dikkat etmeni öneririm.

Bu senin yasal hakkın

Senin iade isteme hakkin ya da sıfırı ile değişim hakkın var. Eğer sıfırı üretilmiyor ise sana bir üst modeli vermek zorunda.

Mesela sen Apple 12 Pro Max kullanıyordun arizalandi iade değişim hakkın doğdu, bu durumda sana Apple 13 veremez, sana sıfır Apple 13 Pro Max vermek zorunda.
Apple 13 Pro Max yok ise 14 Pro Max.

Sen 12 Pro Max'i alırken o dönemin en fazla parasini verdin. Şimdi de en pahali model olan 14 Pro Max vermek zorundalar.

Bu ayrıntıya dikkat etmeni öneririm.

Bu senin yasal hakkın.

Benim elimde ASUS ROG Keris mouse var o halde başka bir model değil de ASUS ROG Keris Wireless veya ASUS ROG Keris 2 talep etme hakkım bulunuyor değil mi?

Mesela sen Apple 12 Pro Max kullanıyordun arizalandi iade değişim hakkın doğdu, bu durumda sana Apple 13 veremez, sana sıfır Apple 13 Pro Max vermek zorunda.
Apple 13 Pro Max yok ise 14 Pro Max.

Sen 12 Pro Max'i alırken o dönemin en fazla parasini verdin. Şimdi de en pahali model olan 14 Pro Max vermek zorundalar.

Hocam tam olarak öyle işlemiyor, döneme göre incelenmiyor. Şöyle ki elinizde 12 Pro Max varsa teknik özellik bakımından hangi ürün muadiliyse o verilir. 13 denk olmayabilir ama 14 muadil sayılabilir. Yani net bir çizgi yok.

Benim elimde ASUS ROG Keris mouse var o halde başka bir model değil de ASUS ROG Keris Wireless veya ASUS ROG Keris 2 talep etme hakkım bulunuyor değil mi?

Evet ama hayır :) siz muadil ürün talebinde bulunursunuz, satıcı size muadil ürün önerir. Belki aynı ürünü temin edip verecektir belli olmaz.

Ben sizin yerinizde olsam muadil ürün talebinde bulunup satıcının nabzını yoklardım. Satıcı üst model vermeyip işi yokuşa sürerse fiyat farkını vermeyi teklif edip üst model alırdım. Zorunda değilsiniz ama uzlaşmakta bir seçenektir.

Hocam tam olarak öyle işlemiyor, döneme göre incelenmiyor. Şöyle ki elinizde 12 Pro Max varsa teknik özellik bakımından hangi ürün muadiliyse o verilir. 13 denk olmayabilir ama 14 muadil sayılabilir. Yani net bir çizgi yok.

Evet ama hayır :) siz muadil ürün talebinde bulunursunuz, satıcı size muadil ürün önerir. Belki aynı ürünü temin edip verecektir belli olmaz.

Ben sizin yerinizde olsam muadil ürün talebinde bulunup satıcının nabzını yoklardım. Satıcı üst model vermeyip işi yokuşa sürerse fiyat farkını vermeyi teklif edip üst model alırdım. Zorunda değilsiniz ama uzlaşmakta bir seçenektir.

Bir teklif edeyim bakalım nasıl bir şey verecekler işin kötü tarafı kendi sitelerinde üzerine 300 500 daha koyayım da alayım diyebileceğim güzel bir mouse yok en az 2 2.5 daha koymam gerekecek uzlaşma sağlayamazsam mecburen para iadesi alıp başka bir siteden aklımda olan bir mouse var onu alacağım.

Bir teklif edeyim bakalım nasıl bir şey verecekler işin kötü tarafı kendi sitelerinde üzerine 300 500 daha koyayım da alayım diyebileceğim güzel bir mouse yok en az 2 2.5 daha koymam gerekecek uzlaşma sağlayamazsam mecburen para iadesi alıp başka bir siteden aklımda olan bir mouse var onu alacağım.

İade çok sıkıntı, onun yerine yasal olarak hakkınızı arayabilirsiniz.

İade çok sıkıntı, onun yerine yasal olarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Eğer bana muadil olmayan düşük seviye bir mouse teklif ederlerse ki öyle yapılıyormuş forumda başka birisinden gördüm iade de kabul etmezsem ne olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı