Garantili Cep Pişmanlıktır!

onrergl00

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar,

Herkesi uyarmak için bu konuyu açıyorum. Trendyol üzerinden "Garantili Cep" satıcısından iPhone 11 aldım, ancak yaşadığım süreç tam bir ibretlik olay.
Cihazı alalı daha 1 hafta bile olmadan, durduk yere kapandı ve açılmadı. Servise gönderdim, klasik taktikle "Darbe kaynaklı anakart yanması, kullanıcı hatası" diyip işin içinden sıyrıldılar. Cihazın ayarlarında "Bilinmeyen Parça" / "Orijinal Olmayan Parça" uyarısı veriyor. Buna rağmen firma yetkilileriyle görüştüğümde; "Hayır parçalar orijinal, o uyarı önemsiz" gibi insan aklıyla dalga geçen, pişkin cevaplar veriyorlar.

Sorun çıkınca da "kullanıcı hatası" diyip kenara çekiliyorlar.
Ben yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruyorum. Ama siz siz olun, paranızı ve sinirlerinizi bu firmayla harcamayın. Uzak durun.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Hakkınızı sonuna kadar arayın zira başka seçenek de yok gibi.
iPhone 11 çıkalı 4-5 sene olmuştur sağlam kondisyonda cihaz bulmak imkansıza yakın. Ayrıca elektronik cihazları mümkün mertebe kurumsaldan veya bilindik yerlerden almak lazım özellikle de Apple marka ürünleri, malum toplama cihaz olayı çok olabiliyor.

Siz cihazı aldığınızda bilinmeyen parçadan haberiniz yok muydu? Var ise neden geri gönderip iade etmediniz?
Yenilenmiş cihaz raporunda değişen hiçbir parça yazmıyordu. Zaten iade başvurusu yaptıktan belkide 1 gün sonra, kargoya verene kadar, anakartı yandı.

Yenilenmiş cihaz raporunda değişen hiçbir parça yazmıyordu. Zaten iade başvurusu yaptıktan belki de 1 gün sonra, kargoya verene kadar, anakartı yandı.

Bildiğim kadarıyla yasaya göre, değişen tüm parçaları yazmak ve o parçalar için en az 1 yıl garanti hizmeti vermek zorundalar. Olayı bütüncül olarak detylıca hakem heyetine iletirseniz kazanma ihtimaliniz yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…