Garantisi biten bisikletin bakımı ücret karşılığında yapılır mı?

565656

Decapat
Daha fazla  
Benim tam 5 senelik bir bisikletim var ve aldığımdan beri hiç servise veya bisikletçiye götürmedim. Aldığım zaman bu bakım işlerini hiç bilmiyordum bu yüzden bakım falan yapmadım. Bisikleti yetkisi servise götürsem bakımının ve herhangi bir sorunu varsa ücret karşılığı yapar mı? Bisikletimin tek sıkıntısı arka lastiğin sağa sola oynaması. Bir de 6 ay önce zinciri ve göbekleri yağladım onun dışında aldığımdan beri bir şey yapmadım.

Bisikletim: Bianchi snap26.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ounun vidası gevşemiş kolay iş yaparsın tek başına

o tekerleği tutan lokma vidasını uyumlu anahtarla sıkarsan düzelir

yapamıyorsanızda gidin bisikletciye 5 10 liraya falan yaparlar

Ounun vidası gevşemiş kolay iş yaparsın tek başına

o tekerleği tutan lokma vidasını uyumlu anahtarla sıkarsan düzelir

yapamıyorsanızda gidin bisikletciye 5 10 liraya falan yaparlar
Tek o sıkıntı için götürmek istemiyorum. Bakımlarınıda yapmak istiyorum çünkü artık fazla kullanmaya başlayacağım. Benim arka lastik 2 senedir oynuyor. 2 sene boyunca öyle kullandım harhangi bir yere zarar vermişmidir.

Benim tam 5 senelik bir bisikletim var ve aldığımdan beri hiç servise veya bisikletçiye götürmedim. Aldığım zaman bu bakım işlerini hiç bilmiyordum bu yüzden bakım falan yapmadım. Bisikleti yetkisi servise götürsem bakımının ve herhangi bir sorunu varsa ücret karşılığı yapar mı? Bisikletimin tek sıkıntısı arka lastiğin sağa sola oynaması. Bir de 6 ay önce zinciri ve göbekleri yağladım onun dışında aldığımdan beri bir şey yapmadım.

Bisikletim: Bianchi snap26.
Ücreti karşılığında istediğin bakımı yaptırabilirsin. Sadece işinde iyi bir bisikletçiye götürmen yeterli.

Tek o sıkıntı için götürmek istemiyorum. Bakımlarınıda yapmak istiyorum çünkü artık fazla kullanmaya başlayacağım. Benim arka lastik 2 senedir oynuyor. 2 sene boyunca öyle kullandım harhangi bir yere zarar vermiş midir?

Çok kolay iş 2 senedir çekmişsiniz anahtar takımınız varsa o tekeri tutan vidayı sıkarsanız düzelir zarar vermişte olabilirsiniz vermemişte ama onu düzeltin öyle binmeyin anahtar takımınız yoksa en yakın bisikletciden 5 10 liraya falan yaptırırsınız servise sakın gitmeyin gülerler vallahi size basit bir şey.

Ücreti karşılığında istediğin bakımı yaptırabilirsin. Sadece işinde iyi bir bisikletçiye götürmen yeterli.
işinde iyi olmasına gerek yok sadece bir vida sıkmalık iş

Çok kolay iş 2 senedir çekmişsiniz anahtar takımınız varsa o tekeri tutan vidayı sıkarsanız düzelir zarar vermişte olabilirsiniz vermemişte ama onu düzeltin öyle binmeyin anahtar takımınız yoksa en yakın bisikletciden 5 10 liraya falan yaptırırsınız servise sakın gitmeyin gülerler vallahi size basit bir şey.

Peki normal bakımlarını nerede yaptırmalıyım. Aldığından beri hiçbir bakım falan yapmadım yapmam daha iyi olmaz mı?

Bakımlarını kendimde yapabilirmiyim? Yani nerelere ne yapacağımı bilmiyorum bilsem yaparım.

Peki normal bakımlarını nerede yaptırmalıyım. Aldığından beri hiçbir bakım falan yapmadım yapmam daha iyi olmaz mı?

Bakım olarak 5 6 ayda bir zaten yağlarsınız vidaları gevşemişse sıkarsınız o kadar birsıkıntı çıkarsa bisikletciye götürün yaptırın yağlama işini sizde yapabilirsiniz vida işini de sizde anahtar takımı varsa yoksa anahtar takımı alabilirsiniz ya da bisikletcide yaptırabilirsiniz.

Bakım olarak 5 6 ayda bir zaten yağlarsınız vidaları gevşemişse sıkarsınız o kadar birsıkıntı çıkarsa bisikletciye götürün yaptırın yağlama işini sizde yapabilirsiniz vida işini de sizde anahtar takımı varsa yoksa anahtar takımı alabilirsiniz ya da bisikletcide yaptırabilirsiniz.
Anahtar takımı paylaşabilirmisiniz örnek olması için. Hangi tür anahtar.

Bakım yaptıracağım dediği için öyle söyledim sağda soldaki bisikletçilere götürüp çok başım yandı.

Bisikletin nerelerini yağlamalıyım. Yağlayacağım yerleri ne ile yağlamalıyım. Yani şurayı şunla burayı bunla yağla diyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı