Garantisi devam eden bilgisayarı servise mi vereyim yoksa garantisini bozup kendim mi temizleyeyim?

roguish

Hectopat
Dostlar selam. Neredeyse bir yaşında bir cihazım var. Malum yaz aylarında oluşumuz ve aldığımdan beri temizlik ya da termal macun değişimi görmediğinden dolayı olması gerekenden yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Cihaz ASUS marka. İstanbul'da iki tane servisi var ve ikisinin de yorumları gerçekten çok kötü. 1000 tane yorumları var ve ortalamaları 2.8-3.0 civarı. Çoğunluk memnun kalmamış. Sizce servise vermemek uğruna garantisini bozsam mı yoksa çok mu abartıyordur insanlar yorumlarda? Eğer götürecek olursam SMS Infocomm servisin adı. Bilmiyorum burada servisle alakalı deneyimi olan var mıdır? Sizce ne yapmak mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Servis ile götürün bazen kasayı açmanız garantiyi bozmuyor, belki izin verebilirler.

Yıl olmuş 2023, kasayı açmak, pırtıklamak garantiyi bozmaz. Eskidendi o kasanın kapağına güvenlik bandı çekmek veya anakart ile kasa durumunu takip etmek.

Şimdi kasa kapağı açıldı kaydını BIOS'dan sıfırlayabilirsiniz, bant da kullanılmıyor.

PSU'nun bandını yırtmadığınız sürece sorun olmaz.

Benim eski ASUS laptop 20 kez gitti geldi. Sonra dayanamadım sattım. 3 olayın birinde bakım yapıldı mesela metalik sıkılı laptopa normal sıkıp gönderdiler bir de kasaya bulaştırarak tabii düzelmedi sonra metalik sıkılıp düzgünce gönderilmesini söyledim. Ardından yaza denk geldi sıcakta oynarken fazla sıkmışlar metalik dağıldı RAM slotu oraya tabii gene kasaya bulaştırmışlardı sonra RAM slotunun biri çalışmamaya başladı sonra tekrar gitti anakart değişti. Yani anlayacağınız adamlar servis ama daha bakım bile yapabilecek yetenekte birileri yok. Sonra ekran başladı öyle gitti sonunda sattım.

3 kere ekran 3 kere anakart değişti toplamda. Sonra artık vazgeçip garanti dışı başka yere verdikleri kayıt var.

ROG STRIX laptopumun sıvı metalini temizleme hatasına düştüm. Servisi aradım bu laptopa sıvı metal macun sürün parası neyse vereceğim dedim. Adam sıvı metal macun ne abi diye sordu. Biz MX 4 süreceğiz o bütün sorunları çözer falan dedi. Ben zaten thermal glizzy sürmüşüm çare olmamış işlemciye. Adamın dediğine bak ya. Birde 750tl ücret istedi bunun için. Yani bu teknik servisler senden benden daha cahil. Aç laptopu fanları yıka. Macun değiştirme istersen. Sıcaklıklar düşmezse de sana kalmış ama benim tavsiyem kendin yapman.

Garanti süresi çok uzun değilse kendin aç gitsin, bir kasa temizleme için 10 gün bekletiyor bu yetkili servisler. Hiçbirinde çalışma adabı yok.

Bence servisi arayıp, temizlik ve termal macun için ücret talep edip etmediklerini sorun. Ücretsizse verin yapıp yollasınlar hocam.

MSI'da ücretsiz Max 2 iş gününde yapıp kargoya teslim ediyorlar.

Hocam bahsettiğiniz servis SMS Infocomm mu?

Bence servisi arayıp, temizlik ve termal macun için ücret talep edip etmediklerini sorun. Ücretsizse verin yapıp yollasınlar hocam.

MSI'da ücretsiz Max 2 iş gününde yapıp kargoya teslim ediyorlar.
Garantisi devam eden cihazlarda ücretsiz yapıyorlar fakat hocam nasıl güvendiniz de bilgisayarı kargoya falan verdiniz?

Hocam bahsettiğiniz servis SMS ınfocomm mu?

Garantisi devam eden cihazlarda ücretsiz yapıyorlar fakat hocam nasıl güvendiniz de bilgisayarı kargoya falan verdiniz?

Evet orası.

Mikrofon da bozulup duruyordu. 1 kez de öyle anakart değişmişti sonra 2 defa daha bozuldu bu sefer başka bir garanti dışı bilgisayarcıya vermişlerdi. Psikolojim bozuldu o servisten sonra.

Evet orası.

Mikrofon da bozulup duruyordu. 1 kez de öyle anakart değişmişti sonra 2 defa daha bozuldu bu sefer başka bir garanti dışı bilgisayarcıya vermişlerdi. Psikolojim bozuldu o servisten sonra.
O zaman garantiyi bozacağız sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…