Garantiye Gönderilen AOC Monitör

fabbu

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 | RTX 4060 Ti Ghost 8GB | G.Skill Ripjaws V (4x8) 32 GB 3600MHz | Gigabyte B550 Gaming X V2 | Kioxia Exceria PRO 1 TB | Thermaltake S200 TG 650W 80+ | Windows 10 Pro.

HyperX Alloy Core | HyperX Pulsefire Haste | HyperX Cloud II | AOC 24G4X
Merhaba, İtopya'dan 5900 TL'ye aldığım AOC 24G2SPU/BK modelli monitörümü ekranda oluşan yatay çizgilerden dolayı servise gitmesi için İtopya'ya kargoladım, oradan da Tecpro'ya ulaştı. 2 haftalık bir sürenin sonunda ARIZALI ÜRÜN DEĞİŞİM ONAYI şeklinde bir mail aldım. Mailde aynı model stoklarda bulunmadığından dolayı eş değer bir model ile değişimin yapılacağı, önerilen ürünün modeli ve değişimi onaylamam/reddetmem için beni Tecpro'nun sitesine yönlendiren bir link bulunuyor.

Önerilen model 25G3ZM. Benim monitörüm ile aralarındaki en net fark benimkinin IPS, önerilenin VA panel olması. Artısı ekranı 240Hz ancak FPS oyuncusu olmadığımdan dolayı 144 üstü benim için önemsiz. Ayrıca benim monitörüme daha benzer özelliklere sahip başka bir AOC monitör de bulunuyor. Bunları göz önünde bulundurarak İtopya ve Tecpro'nun destek maillerine bir mail de gönderdim, en sona yazacağım. Siz değerli forum üyelerinin fikrini almak istiyorum. Red verirsem ne olur? Değişimi kabul etmeli miyim? Ne yapmamı önerirsiniz?

Attığım mail:
"Merhaba, SXIP4HAxxxxxx seri numaralı ürünümün değişim onay sürecinin tamamlandığı, eş değer bir model ile değiştirileceği ve benden onay/red beklendiği bilgisini aldım. Değişim için önerilen ürünün modeli 25G3ZM/BK. Benim ürünümün modeli ise 24G2SPU/BK. Ürünler karşılaştırıldığında önerilen ürünün VA Panel olması ve bundan kaynaklı sRGB değerinin çok daha düşük olması sebebiyle ürünlerin benzerliği uzak kalıyor. IPS Panel ürünümü tercih etmemdeki sebeplerden biriydi, bu yüzden 24G4X gibi IPS Panel olup ürünümle benzer özellikler gösteren bir monitör ile değişim yapılmasını talep ediyorum. Talebime olumlu dönüş olmaz ise onay/red ekranında red verdiğimde sürecin nasıl devam edeceği konusunda da bilgi almak istiyorum.
Teşekkürler."

Red verebilirsiniz, teklif edilen modeli kabul etmek zorunda değilsiniz hocam.

Bu süreç biraz karşılıklı iletişim ile ortayı bularak ilerliyor. Mümkün olan her kanaldan iletişime geçip durumu belirtin.

Gerekirse de distribütör ile iletişime geçebilirsinizzl, satıcı kadar distribütör de sorumlu.

Merhaba siz bunu yazdıktan sonra itopya'dan yanıt geldi şu şekilde:
"*** bey merhaba;

İlgili birim (tecpro) yetkili servistir.
Red verdiğiniz zaman iade raporu gelecek ve ücret iadesi yapılacaktır. Diğer isteğinizi tecpro ile paylaşabilirsiniz.

saygılarımla"

Bu durumda karşılıklı iletişim dediğiniz durum yok gibi görünüyor. İade almak mantıklı mı? Bana önerdikleri model dediğim gibi benim modelin altında kalıyor VA panelden dolayı.

Değişim istiyorsanız değişim yapmak zorundalar, iade raporu çıkamaz.

İtopya'dan beklemezdim. Neye göre sorumlu yetkili servismiş, bir taraflarından uydurmuşlar hocam.

Bütün sorumluluk satıcı ve distribütöre ait, servisin hiçbir sorumluluğu yok. Ürünü öneren yetkili serviste olsa sizin muhattabınız satıcıdır.

Kanun bilmeyen İtopya'ya kanunu öğretmek lazım. Hemen maddeyi iletiyorum.

Muhattabınızın satıcı olduğunu, aksi taktirde yasal haklarınızı kullanarak tüketici hakem heyetine gideceğinizi belirtin. Aşağıdaki maddeleri ileterek, aksini kanıtlamalarını talep edin.

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ

6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

Son düzenleme:
Bilgi için çok teşekkürler, itopya tarafından gelen son maili şu şekilde yanıtlamam doğru olur mu? Yanlış bir şey yapmadığımdan emin olmak istiyorum:

"Merhaba, iade değil misli ürün ile değişim talep ediyorum. Muhattabımın satıcı yani itopya olduğunu ve aksi takdirde yasal haklarımı kullanarak tüketici hakem heyetine gideceğimi hatırlatmak isterim. İlgili maddeleri de sizlerle paylaşıyorum:

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ
Tüketicinin diğer hakları
MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;
a) Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,
b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,
c) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkili servis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,
durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN
Tüketicinin seçimlik hakları
MADDE 11- (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
(2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya
ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz."

Hocam konu ile ilgili gelişme olduysa bilgi verir misiniz?
Bende aynı durumdayım.

Merhaba sürecinizle ilgili nasıl bir yol izlediniz değişim yaptınız mı bilgi alabilir miyim rica etsem

Merhaba sürecinizle ilgili nasıl bir yol izlediniz değişim yaptınız mı bilgi alabilir miyim rica etsem.

Merhaba. Siz değişim iade yaptınız mı? Ben de aynı durumdayım ve soracak başka birisini bulamadım. Durumu paylaşabilir misiniz?

Merhaba. Siz değişim iade yaptınız mı? Ben de aynı durumdayım ve soracak başka birisini bulamadım. Durumu paylaşabilir misiniz?
Merhaba müşteri hizmetleriyle görüştüm ürünü kargolayıp onlara göndermem istendi henüz göndermedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…