Garantiye gönderilen AOC monitörün değişilememesi

SelimTP

Hectopat
Yer
Kocaeli, başiskele
Daha fazla  
Geçen sene temmuz ayında Sinerji'den aldığım AOC 24G2zu monitörde 2-3 hafta önce siyah çizgiler oluştu. Haliyle garantiye gönderdim fakat ellerinde aynı monitörden başka olmadığı için VA panelli daha alt bir monitörle değişmeyi teklif ettiler. Red ettim tabii ayrıca para iadesi yapmaları durumunda yaklaşık 2000 lira zarara gireceğim -monitöre gelen zamdan ötürü- bu hususta ne yapılabilir?

Muadili veya misli ile değişimi zorunludur. Kabul etmezlerse tüketici hakem heyetine git.

Vakti zamanında 24G2U ile aynı sorunu yaşadım. Frekans düşürünce çizgiler azalıyor hatta kayboluyordu. Ancak bu ölümünü erteliyor sadece. Yabancı kaynaklarda da bu sorunları okudum. AOC markasının panel tedarikçisi yada paneli süren devre kartlarında kronik sorunlar olduğuna dair şüphe oluştu. Benimkisi birebir aynısı ile değiltirildi. Ancak sıfır monitörü göndermeleri 45 gün sürdü. Benim için bu markayı öldüren bu oldu. Dünyanın en yavaş teknik servisi olan Tecpro ile çalışıyorlar. Ben bu durum hakkında yoğun şikayet duyduğum için daha göndermeden başka monitör almıştım. İşim acildi çünkü. Sonra sıfır geleni satarak AOC ile yollarımı ayırdım. Biraz agresif bir karar olabilir ama sana da tavsiye ederim.

Evet benim de aldığım AOC 24G4X monitörde 25'ten fazla sıkışmış pixel var ama uğraşmak istemiyorum en az 1 ay süründürecekler beni arkadaşın dediği gibi Muadili veya Misli ibaresi var

Haklısınız hocam monitör tecproya gideli 1 hafta oldu daha yeni mesaj atıyorlar AOC monitörlerde biraz piyango gibi kullanırkenki kalitesine eyvallah ama tertemiz kullanılan bir monitörün 1 yıla yakın sürede bu hale gelmesi kabul edilebilir değil illa tüketici hakem heyeti ile uğraştıracaklar.

Tüketici hakem heyetinden önce, süreci hızlandırmak için ve isterseniz fiyat farkı teklif ederek işinizi görecek üst model talep edebilirsiniz. Yani güncel fiyat farkını ödeyerek minimum süre kaybı ile ortayı bulmaya çalışabilirsiniz.

Hakkınız olan bir şey için fiyat farkı vermek mantıklı mı, orası sizin kararınız hocam. Dediğim gibi isterseniz böyle bir seçenekte mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…