Garantiye gönderilen Thermaltake Smart RGB 600W PSU'nun farklı model ile değişimi kabul edilir mi?

absenth

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce Thermaltake Smart RGB 600W güç kaynağımı besleme sorunlarından dolayı garantiye(vektron elektrik) göndermiştim. Sanırım tamiri mümkün olmadı bugün konuştuğumda değişim kararı almışlar. Ancak değiştirdikleri ürün Thermaltake TR2 st 650W modeli. İnternetten araştırdığımda çok kısıtlı bilgiye ulaşabildim. Forumda bir konu da bazı konular ayrıntılı açıklanmış. Ancak bu tarz parçaların iç donanımı hakkında çok az bilgi sahibiyim.

Gönderdiğim ürünün internette dolaşan tier listlerde e sınıfında olduğunu biliyorum. Ancak bu değişimi yapacakları ürünün TR2 s modelinin kaçınılması gereken bir model olduğu yazılmış. TR2 st modelinde ise dediğim gibi çok kısıtlı bilgi var. Gönderdiğim güç kaynağı ile TR2 st modeli arasında çok fark var mı? İçime sinmiyor. Aralarında az da olsa fiyat farkı da var. Gönderdiğim ürün biraz daha pahalı. Bu kabul edilebilecek bir değişim mi? Bu durumda olsaydınız siz nasıl bir yol izlerdiniz fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

@Andar Han Hocam konu hakkında bilgi sahibisiniz sanırım konulardan gördüğüm kadarıyla o yüzden etiketlemek istedim.

Son düzenleme:
Önerdikleri TR2 ST elinizdekinden çok da farklı bir model değil. Kişisel olarak gelen TR2 ST'yi (bu modelin sadece bir tipi de yok) bir şekilde elden çıkarip biraz daha bilgi bulunabilir bir modele yönelirdim. Tabii siz sistem konusunda bir şey belirtmemişsiniz.

TR2 ST'nin genel anlamda yapi kalitesi 1 tik daha dandikti. Arkadasimin da basina aynen bu olaydan denk gelmisti, samrt rgb yerine gonderdikleri tr2 st biraz daha dandik gibi hissettiriyor demisti bana.

@sheanous Yani yabancı kaynaklarda dolaşan güç kaynağı tier listlerde TR2 s modelinden kaçınılması gerektiği söylenmiş. Sanırım haklılık payları var.

@Andar Han Hocam sistemim eskide kalan giriş seviyesi parçalar olduğu için belirtme ihtiyacı duymadım yazayım hemen. i3 10100f işlemci, 8x4 ddr4 ramler 2633 mhzde çalışıyor işlemciden dolayı, asus b460 m-a r2.0 anakart, asus tuf 1660ti evo ekran kartım var. Daha az gücü olan bir güç kaynağı bile yeterli ancak benim içime sinmeyen nokta bu yeni gelen güç kaynağının ne kadar güvenilir olduğu. Çünkü olur da bu güç kaynağından parçalarımın başına bi iş gelirse kısa dönemde yerine koyacak imkanım yok ve üniversite için bitirme çalışması yapmam gerekiyor. O yüzden bilgisayarımın çalışabiliyor olması benim için kısa dönemde çok değerli. Ancak dediğiniz gibi gönderdiğim parça ile çok bir farkı yoksa güvenilirlik açısından da düşünmeme ihtiyaç yok sanırım.

smart rgb yerine gonderdikleri tr2 st biraz daha dandik gibi hissettiriyor demisti bana.

Daha az gücü olan bir güç kaynağı bile yeterli ancak benim içime sinmeyen nokta bu yeni gelen güç kaynağının ne kadar güvenilir

Bu pek de hislerle konuşulabilecek bir konu değil. Smart RGB 600W modeli grup regülasyona ve TR2 ST ile benzer iç yapı kalitesine sahip;

TR2 ST ise en azından bağımsız regülasyonlu ve onun da üzerine burada konuşulmuştu;

Gayet denk ve yerine göre iyi denilebilecek bir değişim sunmuşlar.

@sheanous Yani yabancı kaynaklarda dolaşan güç kaynağı tier listlerde TR2 s modelinden kaçınılması gerektiği söylenmiş. Sanırım haklılık payları var.

@Andar Han Hocam sistemim eskide kalan giriş seviyesi parçalar olduğu için belirtme ihtiyacı duymadım yazayım hemen. i3 10100f işlemci, 8x4 ddr4 ramler 2633 mhzde çalışıyor işlemciden dolayı, asus b460 m-a r2.0 anakart, asus tuf 1660ti evo ekran kartım var. Daha az gücü olan bir güç kaynağı bile yeterli ancak benim içime sinmeyen nokta bu yeni gelen güç kaynağının ne kadar güvenilir olduğu. Çünkü olur da bu güç kaynağından parçalarımın başına bi iş gelirse kısa dönemde yerine koyacak imkanım yok ve üniversite için bitirme çalışması yapmam gerekiyor. O yüzden bilgisayarımın çalışabiliyor olması benim için kısa dönemde çok değerli. Ancak dediğiniz gibi gönderdiğim parça ile çok bir farkı yoksa güvenilirlik açısından da düşünmeme ihtiyaç yok sanırım.
Yeni parca gelince direkt satin ve yerine baska bir PSU alin. Alirken bilindik markalar kaliteli modellerini tercih etmenizde fayda var. Turkiye'de sadece sertifikaya bakarak kaliteli olup olmadigina karar vermek gibi yanlis anlama cok yaygin. Bilinmedik Gold sertifika PSU almak yerine Bronze sertifika MSI MAG serisi bir PSU daha kalitelidir mesela. Sertifika sadece elektrik verimliligini temsil eder.

Bu pek de hislerle konuşulabilecek bir konu değil. Smart RGB 600W modelini grup regülasyona ve benzer iç yapı kalitesine sahip;

TR2 ST ise en azından bağımsız regülasyonlu ve onun da üzerine burada konuşulmuştu;

Gayet denk ve yerine göre iyi denilebilecek bir değişim sunmuşlar.
Sahsen ben hic deneyimlemedim o PSU'lari o yuzden fazla bir yorum da yapmak istemiyorum aslinda. Kaliteli ve yerinde diyorsaniz soylecek lafim yok yani :).

Sahsen ben hic deneyimlemedim o PSU'lari o yuzden fazla bir yorum da yapmak istemiyorum aslinda. Kaliteli ve yerinde diyorsaniz soylecek lafim yok yani

Her ikisine de kaliteli diyebilmek için yine kalite hakkındaki kıstasların düzgün belirlenmesi lazım. Niyet sadece potansiyellerinin ne olduğunu belirleyebilmekle ilgili. Bir de şahsen deneyimlerden ziyade bu konu hakkında ölçülebilir ve doğrulanabilir verilerin peşinde olma taraftarıyım.

Son düzenleme:
@Andar Han Hocam güç kaynaklarının iç donanımına hakim birisi olarak aralarında fark yok değişime uygun parça olmuş diyorsanız benim için bir problem yok. Endişelerim vardı ancak dediğim gibi fazla bilgi sahibi olmadığım için karşılaştıramıyorum değişime de itiraz edebilmek için kısıtlı sürem vardı o yüzden buradan bilgi almayı tercih etmek zorunda kaldım. Kısa sürede öğrenilebilecek bilgiler değil. Örneğin bağımsız regülasyon ile ne kast ettiğinizi anlamadım. Olumlu bir şey en azından dediğinize göre. Arama motorlarını da kullandım ancak bu başlıkla bir sonuç çıkmadı. Alıntıladığınız konuda da içeriği ilgili olsa bile bağımsız regülasyon ibaresi kullanılmadığı için hangi kısımlar bu konuyla alakalı hangileri değil anlayamadım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. @Andar Han @sheanous

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı