Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Günlerdir garip zamanlarda mavi ekran hatası alıyorum. Ekran kartı Driver'ını temiz kurulum yaptım, Memtest yaptım (0 Hata), HD Tune ile SSD test ettim, format attım. Tüm Driver'ları anakartın sitesinden yükledim ama çözüme ulaşamadım. Tüm hatalarda "Unloaded Modules" kısmı aynı, ancak hata veren uygulama farklı. Minidump dosyalarını aşağıya bırakıyorum.
Öncelikle BIOS sürümün çok eski kalmış. BIOS güncelle.
Machine ID Information [From Smbios 3.3, DMIVersion 0, Size=4672]
BiosMajorRelease = 16
BiosMinorRelease = 5
BiosVendor = American Megatrends Inc.
BiosVersion = 1605
BiosReleaseDate = 06/09/2022
SystemManufacturer = ASUS
SystemProductName = System Product Name
SystemFamily = To be filled by O.E.M.
SystemVersion = System Version
SystemSKU = SKU
BaseBoardManufacturer = ASUSTeK COMPUTER INC.
BaseBoardProduct = B560M-P
BaseBoardVersion = Rev 1.xx
Windows 10'da karşılaştığınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC'nin işini yapmasını
www.technopat.net
Sorunların genel olarak bakıldığında daha çok sürücü tabanlı görünüyor.
Android Emulator GameLoop veya BlueStacks vs. Tarzında bir uygulama kullanmıyorsanız BIOS üzerinden sanallaştıramayı kapatın.
Öncelikle BIOS sürümün çok eski kalmış. BIOS güncelle.
Machine ID Information [From Smbios 3.3, DMIVersion 0, Size=4672]
BiosMajorRelease = 16
BiosMinorRelease = 5
BiosVendor = American Megatrends Inc.
BiosVersion = 1605
BiosReleaseDate = 06/09/2022
SystemManufacturer = ASUS
SystemProductName = System Product Name
SystemFamily = To be filled by O.E.M.
SystemVersion = System Version
SystemSKU = SKU
BaseBoardManufacturer = ASUSTeK COMPUTER INC.
BaseBoardProduct = B560M-P
BaseBoardVersion = Rev 1.xx
Windows 10'da karşılaştığınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC'nin işini yapmasını
www.technopat.net
Sorunların genel olarak bakıldığında daha çok sürücü tabanlı görünüyor.
Android Emulator GameLoop veya BlueStacks vs. Tarzında bir uygulama kullanmıyorsanız BIOS üzerinden sanallaştıramayı kapatın.
Hocam mavi ekran buyuk oranda azaldi ama hala tarayici kullanirken "STATUS_ACCESS_VIOLATION" hatasindan kurtulamadim forum içerisinde aradim ama buna net bir cozum bulamadim.
Chrome üzerinde mi alıyorsun bu hatayı, öncelikle tarayıcı tamamen sil ve baştan yükle ve birkaç gün eklenti yüklemeden kullan bakalım yine hata alacak mısın eğer almaya devam edersen.
Sizden disk testi istediğim zaman bu rehbere göre disk testi yapıp sonucu gönderebilirsiniz. SSD için aşağıdaki 2 aracı kullanın. https://www.hdsentinel.com/ > Sağlık durumunu gönderin. https://www.guru3d.com/files-details/as-ssd-benchmark.html > Okuma yazma hızını gönderin. HDD için ise health...
www.technopat.net
Ayrıca yeni oluşan minidump dosyalarını yükle tekrar inceleyelim.
Chrome üzerinde mi alıyorsun bu hatayı, öncelikle tarayıcı tamamen sil ve baştan yükle ve birkaç gün eklenti yüklemeden kullan bakalım yine hata alacak mısın eğer almaya devam edersen.
Sizden disk testi istediğim zaman bu rehbere göre disk testi yapıp sonucu gönderebilirsiniz. SSD için aşağıdaki 2 aracı kullanın. https://www.hdsentinel.com/ > Sağlık durumunu gönderin. https://www.guru3d.com/files-details/as-ssd-benchmark.html > Okuma yazma hızını gönderin. HDD için ise health...
www.technopat.net
Ayrıca yeni oluşan minidump dosyalarını yükle tekrar inceleyelim.
Chrome ve Edge kullanirken aliyorum bu hata eskiden cok cikmiyordu artik cok cikiyor hiç eklenti yok disk testi yapmistim birkaç gün once sıkıntı cikmamisti. Son 10 gunde 4 kez falan format attim hicbirinde duzelmedi.
Forumda bu hatayi alan baska birinin yorumunda RAM frekansi dusurmenin ise yarayabilecegini gormustum denedim oda ise yaramadi
SSD testlerini sadece sistem kurulu olan NVMe SSD'ye yaptim SATA SSD'de sadece depolama var.
XMP kapali BIOS default ayarlarda şu an, bugün aldigim hatalari son mesajda paylastim. Memtest birkac gun once yapmistim 0 error diyordu tekrar yapayim mi?