Garry's Mod'da mod nasıl yapılır?

EniTol

Femtopat
Daha fazla  
Ben futbol oyunu yapacağım, GMOD'da futbol oyunlarına bakıyorum aşırı berbatlar kendim bir tane mod yapacağı. M fakat nasıl yapacağım bilmiyorum. O yüzden yardımcı olur musunuz?

Ben futbol oyunu yapacağım, GMOD'da futbol oyunlarına bakıyorum aşırı berbatlar kendim bir tane mod yapacağı. M fakat nasıl yapacağım bilmiyorum. O yüzden yardımcı olur musunuz?
LUA kod dili birde Blender lazım. Atölye'ye yükleme işini bilmiyorum.

hocam Blender tamamda lua nasıl kuruluyor?

He yani Blender indirsem bile yeter yani?

İlk olarak bir metin editörüne ihtiyacın var. Metin editöründen lua kodlarını yazabilirsin. Sonra kodları lua uzantısıyla kaydet. Kodları ilk olarak Garrys Mod/Garrys Mod/lua klasörüne veya kodların otomatik olarak çalışması için lua/autorun/server veya client klasörüne koyabilirsin. Modeller için blender yetmez. İlk olarak blender source tools eklentisini blendera indir sonra da modeli blender source toolsun desteklediği uzantılardan biriyle dışa aktar sonra da crowbar programıyla o modeli mdl dosyasına çevir. Sadece futbol topu ve pota ekleyeceksen Garrys Mod klasöründeki addons klasörüne yeni bir klasör oluştur. Onun içine lua ve onun içine de entities klasörü oluştur. Sonra addonsun içindeki klasöre models klasörünü oluştur ona da model dosyalarını at. Entities klasörüne lua uzantılı bir dosya oluştur. Bu dosyaya Garrys modun lua dilinde topun ve kalenin kategorisini modelini ve diğer özelliklerini yaz. Bunu internetten ve Garrys Mod wikiden bulabilirsin. Eğer puan sistemi yapmak istiyorsan lua klasörünün içine autorun klasörü oluştur ve onun içine server klasörü oluştur. Oraya da bir lua uzantılı dosya ekle. Pek bilmiyorum ama top kaleye dokunduğunda ekranda 1 yazsın gibi fonksiyonlar var onu da internetten bulabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…