Garsonluk için tavsiyeler

z7y_michael

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, okul çıkışlarında garsonluk yapmak istiyorum bir yere başvurdum. Daha yeni açıldı orası.
Daha deneyimim yok. Bana tavsiye verir misiniz?

İlk başlarda bir şeyler düşürüp kırman normal öyle durumlarda panik yapma soğukkanlı kalman önemli.

Tepsiye ürün koyarken ortaya toplu duracak şekilde koyarsan çok iyi olur çünkü tepsiden her bir ürünü masaya koymak için kaldırdığında dengesi bozulacak dolayısıyla ortaya dizersen kontrolü kaybetmezsin.

İlk başlarda çok fazla şey yüklemeye kalkma azar azar gerekirse birkaç seferde servisi yaparsın.

Özellikle maden suyu ve pet şişe gibi dik şeyler tepside sık sık düşebiliyor onları yer varsa çalkalanmayacak ve yuvarlanıp düşmeyecek şekilde yan koyabilirsin.

Son olarak ne kadar tecrübesiz olursan ol yeni gelin tutuşu dedigimiz tepsiyi yanlarından iki elinle tutma, bu hem sallanmaya hem de çok acemi görünmene sebep olur. Ben sol elim avuç içi ile tepsinin altında, sağ el parmaklarım tepsinin kenarinda sıkıca kavrayacak şekilde tutuyorum.

İlk birkaç gün inceleme ve gözlem yap, diğer garsonlar neyi nasıl yapıyor gözlemle, ortamı tanı, elemanları tanı.

Müşteriyle fazla muhabbete girme.

Tepsiye ürünleri dizerken ağırlık dengesine dikkat et. Ağır ürünü tepsinin ortasına yerleştir.

Sürekli hareket halinde ol ve hızlı hareket et(o an iş yapmıyor olsan bile çalışkan ve iş yapıyor imajı verir :) )

Her zaman güler yüzlü ol. Gelen insanlara hoş geldiniz gibi hitaplarda bulun, müşteriler sürekli yemeğim nerede kaldı diye sizi darlayıp duracaktır aldırış etmeyin hazırlanıyor abi gibisinden geçiştirin.

İlk garsonluk deneyimimde işten atılmama sebep olmuştu. Masadaki tüm yemekler bitmeden tabak alınmazmış, en azından çalıştığım yerde öyleydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı