Garuda Linux nasıldır?

İkonlarını pek sevmedim, onun dışında güzel bence. Başka dağıtım kurup da kendiniz de özelleştirebilirsiniz, üşengeç olduğunuzu yazmışsınız ama olsun .

Garuda nasıldır? Sistem iyi sorun yok. Linux hakkında çok bilgim yok ama üstesinden gelirim. Steam kurabilmem gerekiyor. Kurabilir miyim? @433815 @Linuxginar

Bende yakın zamanda geçtim ikonlar vs beğenirsin beğenmezsin o kısmı bilemem ancak Steam yüklü geliyor, terminal komutu yazmak istemiyorsan octopi diye bir uygulamaları var tüm Arch paketlerini yazıp aratabiliyorsun indirmek için terminal komutuna gerek yok. Onun dışında çekirdek olarak zen çekirdeğini kullanıyor ben oyunları açarken diğer dağıtımlar da - Fedora, Ubuntu- oyun yüklemesi uzun olan oyunlarda cevap vermiyor hatası alıyordum ancak oyun aslında çalışıyordu Garuda bu konuda daha iyi sizde oldu mu bilmiyorum başka. Onun dışında kurulum tamamlandıktan sonra Discord Telegram gibi ya da hacker araçları için gereken depolar gibi ya da resim düzenlemek için gereken uygulamalar vs Garuda kurduktan sonra açılan ilk uygulamada direk soruyor tabii bunlardan önce bir sistem güncellemesi yapıyor internet varsa kuruyor. Garuda arayüz olarak KDE kullanıyor bunu özelleştirerek sunuyor KDE mağazası olan Discower'iyi kullanmak için Flatpak indirmek gerekiyor onun için Arch wikiden yardım alabilirsin yalnız Flatpak kurulumunu ilk yapıp indirdiğinde sana uygulamalar yeniden başlatılmadan görüntülenemeyecektir diye uyarı verecek wiki sayfasının alt tarafına o yüzden inip gerekli dosyaların içine flatpak'ın uygulamaları kurduğu dosyanın yolunu kopyalanan gerekiyor orada yazıyor zaten orayı takip edersen göreceksin ama ilk kez Linux kullanacaksan Garuda sıkıntı çıkarmaz Arch tabanlı olsa da ancak Zorin OS kullanmanı tavsiye ederim ilk kez Linux kullanacaksan ona da zen çekirdeğini yükleyip kullanabilirsin Nvidia kullanıyorsan akran kartının Wayland desteği var mı bakmayı unutma yoksa Garuda'yı ilk kurduğunda entegre GPU hariç görüntü alamazsın haberin olsun gerçi düzeltmişler sanırım ama sen yinede baksan iyi olur. yazılımla uğraşıyorsan C dilleri için gereken Framework'ler Linux'ta var ancak ben VS Code ile entegre edemedim sıkıntılı biraz dikkat etmen gerekli onun dışında aklına takılanları sor elimden geldiğince bildiğim kadarıyla cevaplarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…