Garuda'ya ne kurulur?

Arch Garuda kullanıyorum sizce kurmam gereken programlar uygulamalar veya yapmam gerekenler nelerdir?

Ne için kullandığınız önemli. Oyun için kullanıyorsanız zaten Garuda'nın oyun ve benzeri yazılımları yüklemeniz için geliştirdiği bir GUI uygulama mevcut oradan yükleyebilirsiniz.

Yüklü değilse protonup qt yükleyebilirsiniz. Yay yüklü değilse yay yükleyin.

[Tarayıcı, PDF ve Ofis]
Brave, Evince ve Libre Office

[Video ve Müzik oyunatıcı]
VLC ve Audacious

[İçerik Üretme veya Geliştirme]
Blender3D, KdenLive, Krita, Gimp

[Geliştirme ortamı]
Unity3D, tüm JetBrain IDE'ler (Javai Python, C/C++), Mono C#, Eclipse, NetBeans, VS Code.

Ekstra; Genymotion Android Emulator. Ücretsiz, reklamsız ve güçlü.

Arch Garuda kullanıyorum sizce kurmam gereken programlar uygulamalar veya yapmam gerekenler nelerdir?
Ofis olarak Onlyoffice Video olarak VLC Tarayıcı olarak librewolf. Birde pipewire ise easyeffects ses kullanımını çok düzeltiyor. Kullanımınıza göre neovim(tavsiyem) Kod Editörü olarak VS CODE Sanal makine olarak virt-manager. edk2-ovmf paketi ile efi destekli sanal makineler kurabilirsin. Web tarayıcısı olarak Librewolfun yanına Belki Saf Chromium kurulabilir. Steam şart zaten . Epic games içinde heroic games launcher kullanabilirsiniz. Paint arıyorsanız Pinta yı kullanabilirsiniz. Kdenlive ise bence Adobe Premiere ile yarışacak bir video editör. Pdf okumak için Okular.

[Geliştirme ortamı]
Unity3D, tüm JetBrain IDE'ler (Javai Python, C/C++), Mono C#, Eclipse, NetBeans, VS Code.

Ekstra; Genymotion Android Emulator. Ücretsiz, reklamsız ve güçlü.
Java haricinde jetbrains idelere gerek varmı linux ortamında? Bence yok. Vs Code dururken 1 gb ram harcıyan bir program kullanmak lüzumsuzdur. Ama java için iyi çalışıyorlar kabul ediyorum.

Windows da kullanıp Linux'de nelere ihtiyacım var?

Aslında ben günlük kullandığım programların +%90'ını portable kullanıyorum.

portable neler kullanıyorum;
Browserların farklı versiyonlarını mutlaka portable kullanıyorum (Chrome-Firefox-Waterfox-Tor...)
ThunderBird
Xnview.
File renamer.
Duplicatefiles - DuplicateFinder
Dynamic disk partitions.
EmEditör (huge text/csv files edit)
FileZilla.
Folder2ISO.
Fscapture.
Goodbyedpi (yassssssaklı sitelere erişim yaptırıyor - GitHub'ı var ama kendisi windows da çalışıyor)
Hwi.
Jdownloader.
Mynotes keeper (kişisel bilgileri GRUB halinde notlar vs almak için)
Notepad++
Notepad3. (notepad++ dan ayrı tutma sebebim ise normal text/css-leri açıyorum. gayet başarılı)
Kmplayer.
Skype.
Sublime Text.
TeamViewer.
Unltrafilesearch.
uTorrent.
Ventoy.
VLC.
Vnc Viewer ve diğer runtime exe-ler var.
Winamp.
Disktool.
CDiskInfo/Mark
Colorpicker.
PS.
Sözlük (translater çıktı demode oldu ama offline lazım her zaman)
hddscan/defrag (Linux zaten diske fragmente yazıyor sanırım)
HardDiskSentinel.
XAMPP.

Mecbur install ettiklerim ise;
VMware.
Codec-ler
Office (portable ı var ama kullanımı yorucu. Hata da verebliyor)
Discord.
Hashtool.
Internet Download Manager.
WinRAR.

WhatsApp'ı eskiden setup yapardım artık izin vermiyor. Store'dan da yüklediğimi sevmediğim için webden kullanıyorum onu da.

Misal bunlara alternatif Arch-Arch-Arch 🤓

Hürmetler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı