Gastronomi vs işletme

em1ne

Zeptopat
Daha fazla  
Balıkesir Üniversitesi Gastronomi bölümü mü yoksa Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle Gastronomi. En azından mezun olunca sana bir "meslek" veriyor, aşçı olup özellikle de turizmin gelişmiş olduğu illerde güzel kazanç sağlayabileceğin bir meslek, ayrıca iyi bir aşçının işsiz kalması oldukça zor bir ihtimal, her zaman ihtiyaç duyulan bir meslek.

Eğer İşletme bölümünü ODTÜ-Boğaziçi gibi bir üniversitede söyleseydin İşletme'yi seçerdim, ancak Anadolu Üniversitesi hatta ODTÜ-Boğaziçi-Bilkent İşletme hariç hangi üniversitede İşletme olursa olsun Gastronomi'nin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Kesinlikle gastronomi. En azından mezun olunca sana bir "meslek" veriyor, aşçı olup özellikle de turizmin gelişmiş olduğu illerde güzel kazanç sağlayabileceğin bir meslek, ayrıca iyi bir aşçının işsiz kalması oldukça zor bir ihtimal, her zaman ihtiyaç duyulan bir meslek.

Eğer işletme bölümünü ODTÜ-Boğaziçi gibi bir üniversitede söyleseydin işletme'yi seçerdim, ancak Anadolu Üniversitesi hatta ODTÜ-Boğaziçi-Bilkent işletme hariç hangi üniversitede işletme olursa olsun Gastronomi'nin çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Gastronomiden öyle güzel kazanç sağlansa millet sayısal eşit ağırlık diye kendini matematik yapmaya adamazdı burada boş umit vermeyin.

Gastronomiden öyle güzel kazanç sağlansa millet sayısal eşit ağırlık diye kendini matematik yapmaya adamazdı burada boş umit vermeyin.

YKS sıralaması ile daha iyi bir üniversiteye gidebilirsin, ancak seçtiğin bölümün iş imkanı düşükse ne kadar iyi matematik yaparsan yap iş imkanı değişmez.

Sözel'de her bölüm okunur veya Eşit Ağırlık'ta hiçbir bölüm okunmaz gibi bir söz söylemedim, ancak Gastronomi gayet iyi ve her zaman talebin olduğu bir seçenek. Eğer bir aşçı gerçekten yetenekliyse 1 hafta içinde rahatlıkla yeni bir iş bulur. Bunun matematik neti ile alakası yok, yetenek ile alakası var.

Arz-Talep.

İşletme mezunu olup işsiz kalan birçok insan tanıyorum ancak Gastronomi mezunu olup iş bulamayana pek rastlamadım henüz.

YKS sıralaması ile daha iyi bir üniversiteye gidebilirsin, ancak seçtiğin bölümün iş imkanı düşükse ne kadar iyi matematik yaparsan yap iş imkanı değişmez.

Sözel'de her bölüm okunur veya Eşit Ağırlık'ta hiçbir bölüm okunmaz gibi bir söz söylemedim, ancak Gastronomi gayet iyi ve her zaman talebin olduğu bir seçenek. Eğer bir aşçı gerçekten yetenekliyse 1 hafta içinde rahatlıkla yeni bir iş bulur. Bunun matematik neti ile alakası yok, yetenek ile alakası var.

Arz-Talep.

İşletme mezunu olup işsiz kalan birçok insan tanıyorum ancak Gastronomi mezunu olup iş bulamayana pek rastlamadım henüz.
hangisinde yurt dışı imkanı daha yüksek

hangisinde yurt dışı imkanı daha yüksek

Hocam rekabet bile edemezler, her türlü Gastronomi diyorum ben.

İşletme bölümünü Bilkent-Koç-ODTÜ vb. çok iyi üniversitelerde okumuyorsanız zaten iş imkanı pek iyi bir bölüm değil. Bu tip ortalama üniversitelerde İşletme okuyorsanız iş bulmanız bile büyük bir şans, size o kadar söyleyeyim.

Gastronomi mezunu iseniz ve eliniz de lezzetliyse kolay kolay işsiz kalmazsınız. Ayrıca yurtdışında da oldukça talep gören bir meslektir, aşçı olarak yurtdışına çıkmanız birçok mesleğe göre çok daha kolay olur.

Ortada kıyaslanabilecek bir durum yok, her türlü Gastronomi'nin çok daha mantıklı bir tercih olacağını düşünüyorum.

Gastronominin olayı okumak değilki. İsteyen herkes gastronomi okur, ama herkes çok kazanacağı bir işte çalışamaz. Ablam gastronomi okuyor. Gayet de öyle güzel kazanç var. Fakat muhtemelen her meslekte olduğu gibi burada da iş bulma konusunda da şanslı olmak gerekiyor. Ablamın arkadaşı 3. sınıfı bitirdikten sonra bodrumda bir otelde staja başladı. Yanlış hatırlamıyorsam aylık 60-70k gibi bir ücret veriyorlardı (evet staj yapmaya gelen öğrenciye 60-70k) fakat iş çok zor olduğu için 1 ay dayanabildi. Ama mesela o otele torpille girmişti (çünkü zaten 4-5 kişi falan alıyorlar.) Ama ablamın torpili olmadığı için ancak Ankara'da bir otelde iş bulabildi. Orada da 6K veriyorlardı. Uzun lafın kısası, gastronomi mezunu birisi şanslı veya torpilliyse, mental olarak çok güçlüyse yurt dışına bile gitmeden çok iyi paralar kazanır.

Hocam ablam gastronomi okuyor. Gayet de öyle güzel kazanç var. Fakat muhtemelen her meslekte olduğu gibi burada da iş bulma konusunda da şanslı olmak gerekiyor. Ablamın arkadaşı 3. sınıfı bitirdikten sonra bodrumda bir otelde staja başladı. Yanlış hatırlamıyorsam aylık 60-70k gibi bir ücret veriyorlardı (evet staj yapmaya gelen öğrenciye 60-70k) fakat iş çok zor olduğu için 1 ay dayanabildi. Ama mesela o otele torpille girmişti (çünkü zaten 4-5 kişi falan alıyorlar.) Ama ablamın torpili olmadığı için ancak Ankara'da bir otelde iş bulabildi. Orada da 6K veriyorlardı. Uzun lafın kısası, gastronomi mezunu birisi şanslı veya torpilliyse, mental olarak çok güçlüyse yurt dışına bile gitmeden çok iyi paralar kazanır.

Ben kendim yazılım mühendisiyim, arada keşke ben de aşçı mı olsaydım acaba diye sorguluyorum, yemek yapmaya da ilgim var aslında ama lisede sayısalcı olduğum için sözel meslekleri pek bilmiyordum. Özellikle tecrübe ve yetenek Gastronomi için çok önemli. Belki başlangıçta düşük maaşlar ile başlayabilirsin, ancak tecrübe edindikçe yüksek gelirler elde etme fırsatı olan bir meslek. Aşçı bir tanıdığım var, 6 ay turizmin gelişmiş olduğu bir şehirde otelde aşcılık yapıyor, dolar cinsinden para kazanıyor. Gerçekten yeteneği olana çok iyi bir meslek ancak çalışma koşulları dediğiniz gibi zor.

Hocam rekabet bile edemezler, her türlü Gastronomi diyorum ben.

İşletme bölümünü Bilkent-Koç-ODTÜ vb. çok iyi üniversitelerde okumuyorsanız zaten iş imkanı pek iyi bir bölüm değil. Bu tip ortalama üniversitelerde İşletme okuyorsanız iş bulmanız bile büyük bir şans, size o kadar söyleyeyim.

Gastronomi mezunu iseniz ve eliniz de lezzetliyse kolay kolay işsiz kalmazsınız. Ayrıca yurt dışında da oldukça talep gören bir meslektir, aşçı olarak yurt dışına çıkmanız birçok mesleğe göre çok daha kolay olur.

Ortada kıyaslanabilecek bir durum yok, her türlü Gastronomi'nin çok daha mantıklı bir tercih olacağını düşünüyorum.

Çok teşekkürler.

Gastronominin olayı okumak değilki. İsteyen herkes gastronomi okur, ama herkes çok kazanacağı bir işte çalışamaz. Ablam gastronomi okuyor. Gayet de öyle güzel kazanç var. Fakat muhtemelen her meslekte olduğu gibi burada da iş bulma konusunda da şanslı olmak gerekiyor. Ablamın arkadaşı 3. sınıfı bitirdikten sonra bodrumda bir otelde staja başladı. Yanlış hatırlamıyorsam aylık 60-70k gibi bir ücret veriyorlardı (evet staj yapmaya gelen öğrenciye 60-70k) fakat iş çok zor olduğu için 1 ay dayanabildi. Ama mesela o otele torpille girmişti (çünkü zaten 4-5 kişi falan alıyorlar.) Ama ablamın torpili olmadığı için ancak Ankara'da bir otelde iş bulabildi. Orada da 6K veriyorlardı. Uzun lafın kısası, gastronomi mezunu birisi şanslı veya torpilliyse, mental olarak çok güçlüyse yurt dışına bile gitmeden çok iyi paralar kazanır.
çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı