Gazi Bilgisayar vs. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

vrteca3

Megapat
Daha fazla  
Bu iki üniversite arasında kaldım. Gazi %30 İngilizce Yıldırım Beyazıt ise %100 İngilizce. Bir yıl hazırlık okuyup 1. senemi iyi ortalamayla geçtikten sonra yatay geçiş ile başka üniversiteye geçmek istediğimden dolayı sizce hangi üniversiteyi seçmeliyim?

Gazi akademik kadrosu: YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Yıldırım Beyazıt akademik kadrosu: YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de gazideyim %30'lukta da hazırlık zorunlu, araştırmışsındır zaten. Gazili olduğum için demiyorum ama gazi çok ağır basıyor AYBÜ'ye göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de gazideyim %30lukta da hazırlık zorunlu araştırmışsındır zaten. Gazili olduğum için demiyorum ama gazi çok ağır basıyor aybüye göre.

Merhaba. Birkaç sorum vardı bunları cevaplayabilirseniz memnun olurum. Ben de bilgisayar mühendisliği ya da elektrik-elektronik(100) yazacak gibiyim. Üniversitenin eğitim düzeyinin aynı düzeyde olduğu diğer üniversietelere göre bir avantajı vs var mıdır?

Baktığım kadarı ile çoğunluk savunma sanayi merkezli çalışıyor. Bu alan hariç çalışma alanları ne kadar mezunların?
Öğretim üyeleri bizlere stajda kolaylıklar sağlıyor mu? Bir proje yapmak istediğimizde bizlerle ilgilenip yardım ederler mi ilgili olurlar mı?
Üniversiteye dair izlenimleriniz ve söylemek istediğiniz ek şeyler var mı yeni tercih edecekler için?
Şimdidien teşekkür ederim.

Merhaba. Birkaç sorum vardı bunları cevaplayabilirseniz memnun olurum. Ben de bilgisayar mühendisliği ya da elektrik-elektronik(100) yazacak gibiyim. Üniversitenin eğitim düzeyinin aynı düzeyde olduğu diğer üniversietelere göre bir avantajı vs var mıdır?

Baktığım kadarı ile çoğunluk savunma sanayi merkezli çalışıyor. Bu alan hariç çalışma alanları ne kadar mezunların?
Öğretim üyeleri bizlere stajda kolaylıklar sağlıyor mu? Bir proje yapmak istediğimizde bizlerle ilgilenip yardım ederler mi ilgili olurlar mı?
Üniversiteye dair izlenimleriniz ve söylemek istediğiniz ek şeyler var mı yeni tercih edecekler için?
Şimdidien teşekkür ederim.
Bana göre ankarada odtüden sonra gazi ve hacettepe geliyor(dev. mühendislikleri arasından). Özellikle mühendislik fakültesinde kaynaklar yeterli. Diğer üniversitelere kıyasla merkezde ulaşım çok kolay.Bölüm başkanları ve rektör bey ile iletişime geçmek kolay. Öğrenci odaklılar. İngilizce eğitimi odtünün gerisinde de olsa yine de yeterli.Öğrenci kalitesi yüksek (özellikle ahbvü bölünmesinden sonra kalite artmış )

savunma sanayii tercih etmeyenler de oluyor.Özel firmalara gidenler de fazla. Savunma sanayiye(Aselsan,Havelsan,Roketsan vs) katılmak diğer üniversitelere göre çok daha kolay sadece.

Öğretim üyeleri çoğunluğu kaliteli hocalar(az bi kısmı biraz değişik hocalar :/)Gidip konuşabilirsin. Eğer sen adım atarsan onlar da sana adım atar.Yani ete kemiğe karışmazsan hoca da üstüne fazla düşmez.

Kampüs yok öncelikle yani bahçe falan beklemeyin. Klasik devlet lisesi bahçesinden hallice. Kocaman bir bina var sadece( içinde ilk haftalarda kaybolduğum).Daha önce de bahsettiğim gibi merkezde olduğu için çok dert olmuyor kızılaya yürüyerek gidilebiliyor.

Bilgisayardan çok arkadaşım yok ama EEEden çok yakın arkadaşlarım var ve bölümden memnunlar

Son düzenleme:
Bana göre Ankara'da ODTÜ'den sonra gazi geliyor(dev. Mühendislikleri arasından). Özellikle mühendislik fakültesinde kaynaklar yeterli. Diğer üniversitelere kıyasla merkezde ulaşım çok kolay. Bölüm başkanları ve rektör bey ile iletişime geçmek kolay. Öğrenci odaklılar. İngilizce eğitimi ODTÜ'nün gerisinde de olsa yine de yeterli. Öğrenci kalitesi yüksek (özellikle ahbvü bölümesinden sonra kalite artmış )

Savunma sanayii tercih etmeyenler de oluyor. Özel firmalara gidenler de fazla. Savunma sanayiye(ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN vs) katılmak diğer üniversitelere göre çok daha kolay sadece.

Öğretim üyeleri çoğunluğu kaliteli hocalar(az bir kısmı biraz değişik hocalar :/)gidip konuşabilirsin. Eğer sen adım atarsan onlar da sana adım atar. Yani ete kemiğe karışmazsan hoca da üstüne fazla düşmez.

Kampüs yok öncelikle yani bahçe falan beklemeyin. Klasik devlet lisesi bahçesinden hallice. Kocaman bir bina var sadece( içinde ilk haftalarda kaybolduğum).daha önce de bahsettiğim gibi merkezde olduğu için çok dert olmuyor kızılaya yürüyerek gidilebiliyor.

Bilgisayardan çok arkadaşım yok ama eeeden çok yakın arkadaşlarım var ve bölümden memnunlar.

Anladım teşekkür ederim. Yüksek ihtimalle yazacağı, zaten başka da yazabilecek bir şey yok. Kampüs kötü olsa da eğitimi kaliteli ise göz ardı edebilirim. 4-5 seneyi boş boş geçirmeyi planlamıyorum. Elimden geleni yapacağım. Hayırlısı olsun artık.

Anladım teşekkür ederim. Yüksek ihtimalle yazacağı, zaten başka da yazabilecek bir şey yok. Kampüs kötü olsa da eğitimi kaliteli ise göz ardı edebilirim. 4-5 seneyi boş boş geçirmeyi planlamıyorum. Elimden geleni yapacağım. Hayırlısı olsun artık.
İngilizcen nasıl ? Hazırlık okuyacak mısın?

Bu iki üniversite arasında kaldım. Gazi %30 İngilizce Yıldırım Beyazıt ise %100 İngilizce. Bir yıl hazırlık okuyup 1. senemi iyi ortalamayla geçtikten sonra yatay geçiş ile başka üniversiteye geçmek istediğimden dolayı sizce hangi üniversiteyi seçmeliyim?

Gazi akademik kadrosu: YÜKSEKÖĞRETİM KURULU

Yıldırım Beyazıt akademik kadrosu: YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
Ülkücü iseniz gaziye gitmenizi öneririm eğer ülkücü değilseniz gazi de çok sıkıntı çekersiniz ben Gençlerbirliği'nin altyapısında futbol oynuyorum ve Gazi Üniversitesinin stadında maçlarımız oluyordu her gittiğimde öğrencilerden imreniyordum çok değişik tipler var.

Ülkücü iseniz gaziye gitmenizi öneririm eğer ülkücü değilseniz gazi de çok sıkıntı çekersiniz ben Gençlerbirliği'nin altyapısında futbol oynuyorum ve Gazi Üniversitesinin stadında maçlarımız oluyordu her gittiğimde öğrencilerden imreniyordum çok değişik tipler var.
Gazide okuyan arkadaşım da var. Sosyal açıdan söyledikleri şunlar yani bu tipler azınlıkta artık. Siz bunlara denk gelmişsiniz sanırım. Bunlara bulaşmassan rahat geçirirsin üniversite hayatını.
Bu açıdan bakarsak çoğu üniversiteye bu atıfı yapıştırabiliriz. Belki eskiden böyleydi ama zamanla azaldı gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı