Gazi tıp mı yoksa Ege tıp mı tercih edilmeli?

Karışmayın adamın üniversitesine herkes kendi işine baksın

Hocam bu sene gazinin puani egeyi gecti galiba artik egenin dengi Akdeniz Marmara gibi universiteler

Merhaba. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin taban sıralaması Gazi Üniversitesi (İngilizce) Tıp Fakültesinden yüksek görünüyor.

Arkadaşlar insanlar doktor seçerken önceliği doktorun tanınırlığı ve bilgisi kimse diplomaya bakmıyor neredeyse. Ya da sıralamasına bakılmıyor. Yanlış bilmiyorsam egenin kadavra sayısı da prof sayısı da daha fazla. Ama önemli olan sizin çabanız

Gazi tıp da eğitim çok zorlayıcı. Omü bize daha yakın. Sıralama olarak gazi de rahat geliyor ama gazi hakkında çok eleştiri duydum. Omü de zor geçme 70 ama pdö sistemi ile not yükseliyormuş deniyor.

Sizler ne tavsiye edersiniz.

Tavsiyem kesinlikle o okulda güncel okuyan kişilerle konuşman ve gaziye gelmemen.
Çıkmış soru var mı? Baraj sistemi var mı? Zorlanıp zorlanmadıkları. Eğer idealist biriysen tabi sıralaması yüksek okullar daha iyi bir seçenek. Küçük yerler hem hocayla diyalog hem staj gruplarının küçük olması hem egoist hocalardan uzak olması açısından daha tercih edilebilir bana göre. Ama yine de dediğim gibi okuyanlara sormak en doğrusu olur. Yks sıralaması tus başarısı kadavra/prof sayısı gibi şeyler sadece istatistik başka bir önemi yok

Omü de okuyanlara bir türlü ulaşamıyorum. 1'den 2'ye geçen biri var ama oda daha acemi. Önemli olan 4 5 ve 6. sınıfları bulmak. Eskiden Reddit'te falan olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…