Çözüldü GDDR bellekler sadece ekran kartlarında mı bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Merhaba benim elimde GDDR2 RAM var 2 GB'lik.
Peki GDDR sadece GPU'larda kullanılmıyor mu?
Adı üstünde "Graphic Double Data Rate" olduğu için sadece grafik ünitelerinde kullanılıyor. GDDR bellekler klasik RAM'e nazaran ekran kartına yapışık olduğu için söküldüğünde küçük bir çip şeklinde durarlar sadece. GDDR2 ve 2GB bir tek çip bellekte doğrusu imkansız.

GDDR2, 2GB ekran kartı olabilir ama bu 2GB 4 veya 8 kanallı filan olur. Anca 8-16GB VRAM'li kartlarda tek çipte 2GB bulunabilir. 2GB GDDR2 kartda çip başına 256/512MB filan olur.

İsim yanlışlığıdır büyük ihtimalle, GDDR bellekleri klasik DIMM şeklinde yapan biri varsa bilemiyorum.
Merhaba benim elimde GDDR2 RAM var 2 GB'lik.
Peki GDDR sadece GPU'larda kullanılmıyor mu?
Adı üstünde "Graphic Double Data Rate" olduğu için sadece grafik ünitelerinde kullanılıyor. GDDR bellekler klasik RAM'e nazaran ekran kartına yapışık olduğu için söküldüğünde küçük bir çip şeklinde durarlar sadece. GDDR2 ve 2GB bir tek çip bellekte doğrusu imkansız.

GDDR2, 2GB ekran kartı olabilir ama bu 2GB 4 veya 8 kanallı filan olur. Anca 8-16GB VRAM'li kartlarda tek çipte 2GB bulunabilir. 2GB GDDR2 kartda çip başına 256/512MB filan olur.

İsim yanlışlığıdır büyük ihtimalle, GDDR bellekleri klasik DIMM şeklinde yapan biri varsa bilemiyorum.

Çözüm

Elindeki RAM DDR2 muhtemelen. Fotoğrafını atabilir misin?

RAM'in resimi bu Hi-Level marka ve taiwan da üretilmiş.

Dosya Ekleri

• IMG_20250721_230952_246.jpg
    138 KB · Görüntüleme: 43
Artı -1 Eksi

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-21 232604.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Aeroshoth düzgün çekememiş ama yine de paylaşıyım mı?

Çok düzgün çekememiş ama olduğu kadarıyla.
Yaa hocam bırakın Allah aşkına dalga mı geçiyorsunuz ya

Ha bu arada GDDR2 yazması gereken kısımdaki 4'ü değiştirmeyi unutmuşsun haberin olsun @mcholmes network

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…