GDDR4 GDDR5 GDDR6 farkı

assf

Hectopat
Arkadaşlar GDDR4 GDDR5 GDDR6 farkı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak güç ile doğru orantılı şekilde artıyor. Güçsüz giriş seviye bir kart GDDR3 ise orta seviye bir kart GDDR4 gibi. Ama tam olarak bende bilmiyorum.

Merhaba,

Aslında RAM içerisideki iletim ve dışa aktarım hızını ifade ediyor diyebiliriz. Ancak bu tam olarak GDDR serisi arttıkça çipin işlemciye ilettiği veri miktarını artırır anlamına gelmiyor. Çipin giriş ve çıkış adetleri (bus olarak ifade edilen bitlerin her birini 1 adet elektrik ileten tel olarak düşünebilirsiniz, bu teller hafıza kontrolcüsüne gider, oradan da mekanik işlemciye) de burada önem arz etmektedir. Aşağıda detaylara ilişkin tablo yer almaktadır.

Bellek üreticisi Micron'un sunumundan alınmıştır.

Peki bir şey soracağım .GDDR4 anakarta GDDR6 ekran kartı takılabilir mi?

Peki bir şey soracağım .GDDR4 anakarta GDDR6 ekran kartı takılabilir mi?
Anakartınızın modelini yazarsanız daha kesin bir şey söyleyebilirim. Tahminimce anakartiniz DDR 4 RAM kullandığı için böyle bir çelişkiye düştünüz. Anakartınız üzerindeki RAM ile ekran kartı üzerindeki RAM birbirinden farklı yapılara sahiptir, burada anakartınızın üzerindeki PCI slotu önem arz ediyor (ayrıca powersuplyınızın yeterli olması lazim).

Daha almadım ama
AsRock B450M Pro4.
MSI RADEON RX 5600 XT MECH OC 6GB Radeon RX 5600 XT GDDR6 192 Bit
ramı seçmedim

Daha almadım ama
AsRock B450M Pro4.
MSI RADEON RX 5600 XT MECH OC 6GB Radeon RX 5600 XT GDDR6 192 Bit
ramı seçmedim
Bu anakart ile birlikte istediğiniz ekran kartını kullanabilirsiniz. Ekran kartını 16x PCI-E 3.0 slotuna takmanız yeterli olacaktır (anakartın alt tarafında yer alan uzun soket girişlerinden içinde en çok tel görünen).

Kısacası anakart üzerine takılan RAM'ler ile ekran kartı üzerinde kullanılan VRAM'ler birbirlerinden farklı yapıya sahipler.

Saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…