GDDR5 256 Bit vs GDDR6 128 Bit

oTToman16

Centipat
Arkadaşlar merhaba.
Ben ekran kartı aldım çok araştırdım 1700 liraya Sapphire Pulse RX580,GDDR5 8 GB 256 Bit aldım.
Ama GDDR6 128 bir olan ekran kartları vardı. Hemen hemen aynı fiyatlarda. Sizce iyi mi yaptım? Aralarında ki farklar nedir? Hangisini almalıydım?

Son düzenleyen: Moderatör:
128 ve 256 bit ekran kartınızın veri yolu akış hızıdır. Tabii ki 256 bit alarak daha iyi yapmışsınız. Bu durum ekran kartının saat hızıyla alakalı olup bazı 128 bit kartlar da aynı 256 gibi çalışsa da çoğu zaman böyle olmaz. Yüksek çözünürlülükte ekran kartınız daha iyi iş yapacaktır.
128 ve 256 bit ekran kartınızın veri yolu akış hızıdır. Tabii ki 256 bit alarak daha iyi yapmışsınız. Bu durum ekran kartının saat hızıyla alakalı olup bazı 128 bit kartlar da aynı 256 gibi çalışsa da çoğu zaman böyle olmaz. Yüksek çözünürlülükte ekran kartınız daha iyi iş yapacaktır.
Aradaki 1 nesil ddr farkını da bit değerinin yüksek olması telafi edecektir.

Hocam çok da farkını anlayabileceğinizi düşünmüyorum
Bende de ddr6 128bit ekran kartı var açıkçası grafikler daha bir hoş geliyor gözüme
Gtx 1060'a göre şuan MSI RADEON RX 5500 XT MECH 8GB OC GDDR6 128Bit DX12 AMD Radeon Ekran Kartı kullanıyorum

Bu DDR arttıkça enerji tüketimi azalıyor gibi bir şey okumuştum buralarda
Bellik hızının artması da buna dahil
Açıkçası daha stabil çalışır diye düşünüyorum DDR6 kartlar için
Ben aldım sapphire rx 5500 xt 8 gb 128 bit GDDR6 çok araştırdım. Çoğu rx590 dan daha iyi performans ve fps veriyor. Daha denemedim bakalım Bi gelsin inşallah.

Arkadaşlar merhaba.
Ben ekran kartı aldım çok araştırdım 1700 liraya Sapphire Pulse RX580,GDDR5 8 GB 256 Bit aldım.
Ama GDDR6 128 bir olan ekran kartları vardı. Hemen hemen aynı fiyatlarda. Sizce iyi mi yaptım? Aralarında ki farklar nedir? Hangisini almalıydım?
Konu hort olacak ama GDDR6 veri yolu, GDDR5 veri yolundan çok daha verimli ve hızlı çalışır. GDDR5 ortalama 8-9 Gbps hız subarken. GDDR6 13-14 Gbps hızlara varabilir. Ayrıca çözünürlük desteği, yüksek bant genişliği ve yüksek FPS için GDDR6 daha iyidir. Aradaki bit farkını GDDR6 kapatır hatta geçer bile. Bazı arkadaşlar ezbere yorum yapmışlar. Bazı kıyaslamalarda GDDR6 nın 10-15 FPS daha fazla verdiği görülmüştür. Youtube da birçok örnek var. Zaten bu aradaki FPS farkı için insanlar 3000 4000 TL fazla para ödemeyi göze alıyorlar. 45 FPS ile 60 FPS arasındaki fark çok bariz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı