GE60 Apache veya Monster Abra A5, GE70

vanhalen

Megapat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Lenovo y50 yi de tercihlerinin arasına koymalısın. Bende okul için alacqğım sizin kullandığınız çizim programlarını kullanacağım. Tasarım olarakta çok ince ve sade cihaz.

Lenovo Y50 ile arkadaşın almayı düşündüğü laptoplar arasındaki fiyat farkı fazla. Bunların içinden MSI GE60'ı tavsiye ederim, hem 17.3" olan GE70 gibi taşıman gerektiğinde yormaz hem de %10-15 kadar bir oyun performansından ödün vererek Monster'dan daha kaliteli bir laptop almış olursun.

Bence ge70 almalısın 850m ile 860 arasında aşırı bi fark yok. Msi adı yete zaten. Ayrıca bence ekran büyüklüğü önemli 17.3 gayet iyi.

Autocad için bilgisayara ihtiyacın yok . Autocad, T cetvelini alıp çizmek gibi birşey. 3 boyutlu modelleme kullanmıyacaksan eğer, ekran kartı standart, güncel bir ekran kartı olabilir. Bana göre mühendis öğrencilerinin tercihi i7 den yana olmalıdır. GE70 in i7 li versiyonu olabilir mesela yada Lenovo y50 de iyi. Monster da kağıt üzerinde iyi gözüküyor, f/p ürünü tam. Ancak kullanıcı yorumlarını okumanız gerekir. BİOS güncellemeleri ne durumda?

Lenovo y50 ye de baktım ancak ınternetten arastırınca ısınma sorunu oldugunu anladım ve 3 boyutlu modelleme de kullanıcagız herhalde. İ5 4200h ile i7-4710mq arasında buyuk farklar var mı ? Cod far cry assasıns gıbı oyunları da oynamak ıstıyorum. Medıum veya hıgh ayarlarda baska onerecegınız laptop var mı max 3000 tl ayırabılırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapıcağın işleme göre çok büyük farklar olabilir. Oyunlarda fark olmaz belki. Ancak mühendislik programlarında çok büyük farklar olur. Bölümünü bilmiyorum ama matlab gibi programlar kullanıcaksan yada sonlu elemanlar gibi programlarda çok çekirdek büyük avantaj sağlar. 3 boyutlu modelleme için en önemli kriter RAM, işlemci, ekran kartı şeklinde bir sıralama okumuştum. Ali Naci BIÇAKÇI'nın kitabında. Bu kitap Solidworks alanlara yanında hediye edilen bir kitaptı. Kitapta ekran kartı hakkında şöyle diyor; eğer oyun için üretilen biri ekran kartı kullanıcaksanız hızlı ve güncel olmasına dikkat ediniz. Ancak profesyonel ekran kartı kullanıcaksanız Solidworks ile uyumlu olup olmadığını kontrol ediniz. Yani tam net hatırlamıyorum ama bu anlam çıkıyor. Birde SSD faktörü var tabi.

GE60 yada GE70 in i7 li modelleri uygun. Zaten Quadro ekran kartı alamıcaksanız eğer GTX 760m-765m-770m işinizi görür. Yada örnek vermek gerekirse, 5 milyon poligonun üzerine çıkmıyorsanız eğer o ekran kartları uygundur. Taşımak için GE60 daha iyi ama çizimlerde ekran büyüklüğü önemlidir. Tek monitör bile yeterli olmayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…