Yapıcağın işleme göre çok büyük farklar olabilir. Oyunlarda fark olmaz belki. Ancak mühendislik programlarında çok büyük farklar olur. Bölümünü bilmiyorum ama matlab gibi programlar kullanıcaksan yada sonlu elemanlar gibi programlarda çok çekirdek büyük avantaj sağlar. 3 boyutlu modelleme için en önemli kriter RAM, işlemci, ekran kartı şeklinde bir sıralama okumuştum. Ali Naci BIÇAKÇI'nın kitabında. Bu kitap Solidworks alanlara yanında hediye edilen bir kitaptı. Kitapta ekran kartı hakkında şöyle diyor; eğer oyun için üretilen biri ekran kartı kullanıcaksanız hızlı ve güncel olmasına dikkat ediniz. Ancak profesyonel ekran kartı kullanıcaksanız Solidworks ile uyumlu olup olmadığını kontrol ediniz. Yani tam net hatırlamıyorum ama bu anlam çıkıyor. Birde SSD faktörü var tabi.
GE60 yada GE70 in i7 li modelleri uygun. Zaten Quadro ekran kartı alamıcaksanız eğer GTX 760m-765m-770m işinizi görür. Yada örnek vermek gerekirse, 5 milyon poligonun üzerine çıkmıyorsanız eğer o ekran kartları uygundur. Taşımak için GE60 daha iyi ama çizimlerde ekran büyüklüğü önemlidir. Tek monitör bile yeterli olmayabiliyor.