GE72 6QE Apache Pro Şiddetli Fan Sesi ve Titreşim

Osman Önsöz

Hectopat
Katılım
7 Ocak 2017
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GE72 6QE Apache Pro gamebook kullanıcısıyım, son zamanlarda işlemci fanında şiddetli titreşim ve ses gelmektedir, sesin fandan geldiğine eminim açıp baktım çünkü. Her heyse fanı açıp yağlamaya çalıştım fakat fanı açamıyorum ve fan miline ulaşamıyorum daha doğrusu pervanelerden zorlayıp fanı kırmak istemedim yardımcı olabilir misiniz bu konuda yeni fan almak istemiyorum gereksiz pahalı, ayrıca fanın göbek yağtığını ve bu yüzden dengesiz döndüğünü ve ses cıkardığını söyleyenler var, böyle kullanmaya devam edersem bir sorun yaratır mı hasar verir mi işlemciye veya anakarta? Yardımcı olabilir misiniz sayın @Recep Baltaş @Ali Güngör.

Ayrıca belirtmek istedim bazen fanı durdurup tekrar başlatınca ses kesiliyor ve fan normal çalışıyor, normal dönüş hızı 3500 RPM, gürültü çıkartmaya başlayınca dönüş hızı 2500 RPM'ye düşüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yağlama aşamasını geçmiş gibi geliyor bana o fan ama görmeden, denemeden anlamak zor. Basınçlı hava ile temizlemeyi denediniz mi?
Aynı fandan bulabilirseniz kendiniz de değiştirebilirsiniz ancak tabii ki bu işlem garanti dışı olur. Serviste fanı değişirse çok daha sağlıklı olacaktır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı