Suyab
Decapat
Daha fazla
- Anakart
- Colorful b650m-plus v15 wifi
- İşlemci
- Ryzen 9 7900
Anlaşılması zor konu yapay zekaya sordum diyor ki 4000MHz ve altında DDR5 RAM'ler 1:1 yani ancak Gear1 modunda çalışırlar
İyi ama bu çok düşük değil mi? Neredeyse DDR4 seviyesi. O zaman DDR5'ler niye çıktı ve aldığımız DDR5 RAM'ler şu an aşırı pahalı ve bol gecikmeli sizce ücretlerini hak ediyorlar mı? O da ayrı bir parantez tabii
4000MHz üstünde 4800MHz gibi bir frekans bile 2:1 modunda çalışmak zorundadır dolayısıyla gecikme artar. Demiş.
Ryzen 7000 serisi işlemci kullanıyorum RAM işini nasıl yapalım çok zayıf bir RAM var kasada şu an benim.
"SK Hynix HMCG66MEBUA081N BA 8 GB DDR5 4800 MHz Masaüstü Ram"
Öylesine rastgele şöyle bir RAM'i 500 liraya taktım geçen ay ama sanki istediğim gibi değil
Mclk = RAM'in kendi frekansı
Fclk = bu nedir bilmiyorum.
Uclk = işlemci üstündeki bellek denetleyicisi oluyormuş galiba.
İyi ama bu çok düşük değil mi? Neredeyse DDR4 seviyesi. O zaman DDR5'ler niye çıktı ve aldığımız DDR5 RAM'ler şu an aşırı pahalı ve bol gecikmeli sizce ücretlerini hak ediyorlar mı? O da ayrı bir parantez tabii
4000MHz üstünde 4800MHz gibi bir frekans bile 2:1 modunda çalışmak zorundadır dolayısıyla gecikme artar. Demiş.
Ryzen 7000 serisi işlemci kullanıyorum RAM işini nasıl yapalım çok zayıf bir RAM var kasada şu an benim.
"SK Hynix HMCG66MEBUA081N BA 8 GB DDR5 4800 MHz Masaüstü Ram"
Öylesine rastgele şöyle bir RAM'i 500 liraya taktım geçen ay ama sanki istediğim gibi değil
Mclk = RAM'in kendi frekansı
Fclk = bu nedir bilmiyorum.
Uclk = işlemci üstündeki bellek denetleyicisi oluyormuş galiba.