Geç açılma ve format atarken reset sorunu

vanhelsing_1324

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese tekrar merhabalar, sizlere sistemimde yaşadığım birkaç sorunu dile getirmek istiyorum:
  1. Bilgisayarım açıkken bir anda elektrikler kesili. Sistem açılmadı ben de format attım ama arada bilgisayar yine de en başta ya ''ASUS'' yazısında kalıyor ya da siyah ekranda kalıyor ya da geç açılıyor.
  2. Bir de sisteme bir daha format atmak istedim. Format DVD'sini taktım BIOS'tan gerekli işlemleri yaptım sonra klasik windows dosyaları yüklüyor dedi ''Starting Windows'' yazdı sonrasında yeşil çubuklar bir sütunun içerisinde gelip gitti ve tekrar bilgisayar ilk açıldığındaki gibi ''ASUS'' yazısına geldi, yani reset attı.

Eğer kötü bir anlatım sergilemiş isem özür dilerim, eğer yardım ederseniz çok memnun olurum...(Ne olur yardım edin !)

Not: Asus ekranı resimdeki gibidir...

start.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Eelktrik kesintisi sabit diske ya da varsa SSD'ye zarar vermiş olabilir. HD Tune 5.50 kurup Health bölümünden disklerin sağlığını kontrol eder misin ?
Aynı sorun bende de var. Samsung Evo 120 gb ssd kullanıyorum. Normal bir Windows kullanıyordum. Windows 8.1 Pro 64 bit. Uefi olarak rufus ile Windows oluşturdum. iso nun uefi desteği vardı. Fakat bir kaç gün sonra Asus yazısında en az 2 dakika pc beklemeye başladı. Açılıyor ama geç açılıyor. Başka da sorun yok. ssd sorunsuz. Uefi kurunca böyle oldu. Neden başıma bela oldu bu uefi Windows?

HDTune_Health_ST1000DM003-1ER162.png
1.png
Recep ağabey benchmark'ta ve health'da sonuçlar gördüğün gibi.Şimdi ikinci taramayı yapıyorum.Şu an yarısı civarına geldi ''Error Scan'' taraması.Kutucukların hepsi yeşil.(Bu arada bu tarama işini yaparken aynı zamanda indirmede yapıyordum o yüzden ilk fotoda seviye biraz düşük görünmüş olabilir ağabey)

Ağabey son durum bu,ne düşünüyorsunuz ?
for rb.png

Bilgisayarda usb girişlerine taktigimiz fare klavye gibi aygitlari cikardigimda pc daha cabuk açılıyordu.Şimdi de pc açıldığında ve mouse klavyeyi filan taktığımda okumuyor.Ne olur yardım edin bilgisayar iyice tuhaflaştı

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı