Geç şarj olan Xperia Z2 sorunu ?

Roq TyTaN

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Xperia Z2 model telefon saat 14:00'de şarja taktım. Eve saat 16:40 vardığım halde daha %92'de ve bu sürekli oluyor. Ne zaman şarja taksam 2 buçuk 3 saat sonra anca şarj oluyor. Sorunun prizde olduğunu düşündüm ve Lg L7 model telefonu da aynı prize taktım fakat yarım saate %100 oldu. Sizce Sıkıntı adaptör odaklı mı yoksa prizdeki akımda bir sıkıntı mı var ?

Adaptör resimleri :

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarj aletinin her yerinin fotoğrafı var, çıkış değerlerinin yok... Kaç Amper bu cihaz ?

Pek elektronikten anladığım söylenemez Recep bey bu yüzden üstünde ne yazıyorsa buraya yazıyorum.Kusura bakmayın.
Changer EP88 1277-2897 1
TYPE = AC-0400-UK
INPUT:100-240VAC~250mA 50-60HZ
OUTPUT:5.0VDC== 1500mA

Arkadaşlar aranızda Xperia z2 kullanan varsa bir zahmet üstündeki değerlerini buraya yazarsa karşılaştırma yapabilirim...

Z2 kullanıcısıyım. Kontrol ettim. OUTPUT değerleri aynı fakat İNPUT değerlerinde 250mA yerine 300mA yazıyor. Ama çıkış aynı. Zannımca dönüştürücüde kayıp oluyor. Kablonuz orijinal Sony kablosu değil ise de kayıp olur, performans düşer. Ama çok hızlı şarj olan bir telefon da değil Z2, batarya performansı çok iyi ama. Şarj olurken telefonu açık bırakıyorsanız, şarj tüketen bir uygulama olabilir. Kapalı şarj etmeyi deneyin.

Teşekkürler...kablo orjinal kablo onda sıkıntı yok ve genelde kapatarak şarj ederim bu bahsettiğiniz kayıp konusunu açarmısınız nedir bu kayıp? Bataryaya bir zarar verir mi yada şarj ederken ederken ?

Kablo orijinal olsa da bir süre sorun çıkarabilir. Aynı Samsung'un istisnasız bütün şarj kablolarının sorun çıkardığı gibi.

Kullandığınız kablo kalitesiz ise, arada(telefon girişi ile adaptör) başka dönüştürücüler aparatlar vs kullanıyorsanız ve bu bileşenler kaliteli değil ise adaptörün verdiği enerji, telefona ulaşana kadar ısıya dönüşür, gerekli akım telefona ulaşamaz. Kayıp her zaman olur, önemli olan onu minimum değere çekmektir. Bu da kaliteli bileşen ile olur.
Telefonun anormal derecede ısınmasına yol açmadığı sürece telefona bir zararı yoktur.

Hayır,telefonda bir ısınma yok sanırım adaptör bir sıkıntı çıkarmayor.teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…