Gece bilgisayarı açık tutmak zararlı mı?

Açık kalabilir, sorun olmaz.

İstersen bu komut ile CMD üzerinden bilgisayarın ne zaman kapatılacağını ayarlayabilirsin.

Shutdown -s -f -t 3600

1 saat = 3600
peki hocam şey sormak istiyorum, bilgisayar süre bitince kapandı diyelim ve kapandıktan sonra elektrik kesilip tekrar gelirse bunun sisteme zararı olur mu?

Aldığımdan beri hiç kapatmadan 23 gün açık kaldığınıı bilirim. Güncelleme gelmedikçe, parça değişmedikçe, elektrik gitmedikçe veya haneden biri ellemedikçe kapatmıyorum gram sorun yaşamadım.
hocam vallahi sizinki de cesaretmiş veya ben bilgisizim.

Otomatik hazırda bekletme ve uyku moduna geçişi devre dışı bırakın. 10 dakika sonra ekran kapatmaya ayarlayın. Başka bir şey yapmanız gerekmez.
ekran kapandıktan sonra indirme devam eder mi?

Açık kalabilir, sorun olmaz.

İstersen bu komut ile CMD üzerinden bilgisayarın ne zaman kapatılacağını ayarlayabilirsin.

Shutdown -s -f -t 3600

1 saat = 3600
peki ayrıca bu komutu nasıl yapabilirim, üzgünüm yeniyim biraz da bana ne yapacağımı aşamalı anlatır mısınız?

Peki hocam şey sormak istiyorum, bilgisayar süre bitince kapandı diyelim ve kapandıktan sonra elektrik kesilip tekrar gelirse bunun sisteme zararı olur mu?

Hocam vallahi sizinki de cesaretmiş veya ben bilgisizim.

Ekran kapandıktan sonra indirme devam eder mi?

Peki ayrıca bu komutu nasıl yapabilirim, üzgünüm yeniyim biraz da bana ne yapacağımı aşamalı anlatır mısınız?

CMD'yi açıp o komutu yazıyorsun o kadar. 4 saat mi açık kalacak, 3600 yazan yere 3600x4'ün sonucunu yazacaksın.

Peki hocam şey sormak istiyorum, bilgisayar süre bitince kapandı diyelim ve kapandıktan sonra elektrik kesilip tekrar gelirse bunun sisteme zararı olur mu?

Elbette zarar verme olasılığı mevcut ama çok düşük ihtimaller. Bunun için akım korumalı prizler tercih edebilirsin.

Peki ayrıca bu komutu nasıl yapabilirim, üzgünüm yeniyim biraz da bana ne yapacağımı aşamalı anlatır mısınız?

CMD'yi açtıktan sonra komutu giriyorsun. PC'nin ne kadar açık kalmasını istiyorsan, 3600 sayısını (örnek 23400 - 6.5 saat) ona göre ayarlıyorsun. Komutu iptal etmek istiyorsan, shutdown -a yazman yeterli.

Elbette zarar verme olasılığı mevcut ama çok düşük ihtimaller. Bunun için akım korumalı prizler tercih edebilirsin.

CMD'yi açtıktan sonra komutu giriyorsun. PC'nin ne kadar açık kalmasını istiyorsan, 3600 sayısını (örnek 23400 - 6.5 saat) ona göre ayarlıyorsun. Komutu iptal etmek istiyorsan, shutdown -a yazman yeterli.

Bu ürün nasıldır peki priz olarak?
Sadece sistemin güç fişini takmam yeterli midir?

Bu ürün nasıldır peki priz olarak?
Sadece sistemin güç fişini takmam yeterli midir?

Akım korumalı priz elektrik kesintisine bir şey yapamaz. Sadece elektrik dalgalanmalarina karşı korur ki yaşadığın yerde elektrik dalgalanması yoksa boşuna para harcama. Elektrik kesilirse pek bir şey olmaz, tabii güç kaynağın iyi ise. Bildiğimiz canlı bomba markalardansa kendini imha bile edebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı